Sticky drumsticks



Kleverige kip, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Al eerder maakten wij deze versie, geïnspireerd door Donna Hay, maar er is meer variantie mogelijk.

Deze versie is met honing en oestersaus, een garantie voor pittig en zoet. Wij zijn er dol op!

Sticky drumsticks.jpg

Voor vier personen

800g drumsticks
4el sojasaus
4el honing
2el oestersaus
1tl geraspte gember
1tl vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaad

350g Japanse wokgroente
1el oestersaus
1tl sesamolie
Zilvervliesrijst, volgens gebruiksaanwijzing gekookt

Sticky chicken

Als je de tijd hebt is het geweldig de kip een nacht te laten marineren, maar met een half uurtje heb je ook al een prima resultaat. Mix – met uitzondering van de sesam – alle ingrediënten in een ovenbestendige schaal en wentel de drumsticks daarin.

Verwarm je oven voor op 200C en bak de kip daar 35 minuten in. Draai ‘regelmatig om, zodat alle kanten goed gaar kunnen worden. Haal de kip er dan uit, leg ze op een schone schaal en giet de resterende marinade in een koekenpan die je op redelijk hoog vuur zet. Kook de saus nu ongeveer 3 minuten in, tot ‘ie lekker stroperig is. Giet over de drumsticks, besprenkel met sesamzaad.

Oosterse, snelle maaltijd

Wok tot slot op hoog vuur de groente in een paar minuten beetgaar. Breng op smaak met oestersaus en sesamolie en serveer met de gekookte rijst en drumsticks. En ja, met de handen eten én kluiven mag!

Gepubliceerd op 26 november 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.