Smulpaapje kerstmenu – Pastinaaksoep



Deze soep is een prachtige start van het kerstmenu. Aardse smaken, een fluweelzachte textuur en door gebruik van verschillende garnituren kun je de soep precies naar jouw smaak afmaken.

Ook handig, doordat je deze soep prima al even van te voren kunt klaarmaken scheelt het stress op de dag zelf. En dan is dit ook nog eens een heel fijn budgetvriendelijk gerecht. Kortom, redenen genoeg om je kerstmenu met deze soep te starten.

Voor 4 personen

scheutje neutrale olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1tl gemberpoeder
1tl mosterdpoeder
250g aardappel, geschild en in kwarten
400g pastinaak, geschild en in stukken net zo groot als de aardappel
1,5L groentebouillon
Scheutje Maple syrup

Garnering, kies uit een van de volgende opties:

– uitgebakken spekjes/bacon
– verkruimelde blauwe kaas, zoals Stilton (voor een vegavariant)
– geroosterd amandelschaafsel (voor een vegavariant)
– geroosterde, gehakte hazelnoten (voor een vegavariant)

Soep vooraf

Verwarm de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de sjalot en knoflook zachtjes een paar minuten aan. Dan de gember- en mosterdpoeder erbij en een minuutje meebakken. Tot slot de aardappel, pastinaak en bouillon erbij. Breng alles aan de kook, vuur iets lager en een kwartiertje laten pruttelen. Als de aardappel en pastinaak goed gaar zijn haal je de pan van het vuur. Met een staafmixer tot een gladde soep pureren.

Vlees of vega

Als je klaar bent om de soep te serveren gaat er een scheutje maple syrup doorheen. Garneer pas vlak voor je de soep opdient. Of zet de verschillende garneringen op tafel en laat iedereen zelf kiezen. Eet smakelijk!

 

Gepubliceerd op 6 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.