Review: Nieuwe Klassiekers van Donna Hay



Donna Hay, voor wie haar niet kent. Deze Australische kookboekenschrijfster is al jaren een fenomeen. Prachtige gerechten maakt ze, simpel in hun eenvoud, makkelijk en toegankelijk om te maken. En bovenal áltijd prachtig gefotografeerd.

Ze is al jaren een van mijn inspiratiebronnen. Nu is er een nieuw boek van haar op de markt ‘Nieuwe Klassiekers’

Nieuwe Klassiekers

Naast haar boeken geeft Donna Hay een magazine uit. De recepten uit dat magazine vind je terug in dit boek. 300!! welteverstaan. Dit boek is dan ook een enorme uitgave en loodzwaar. Maar daarmee ook een echte aanvulling voor je boekenkast. Het woord kookbijbel las ik elders al. Maar het komt aardig in de buurt.

Van magazine tot kookboek

Het magazine is in Nederland helaas slecht verkrijgbaar, dus dit boek maakt dat gemis in één klap goed. Net als bij al haar boeken is de fotografie een lust voor het oog. Je krijgt instant zin om de keuken in te gaan om te koken en bakken.

Ultieme collectie

Dat ik fan ben van Donna Hay moge duidelijk zijn. En ik ben al in het gelukkige bezit van veel van haar boeken. Deze zet ik daar met plezier bij en die zal ik al ook met regelmaat uit de kast halen, want voor welk gerecht je ook inspiratie zoekt, érgens tussen die 300 recepten moet het tussenstaan.

Donna Hay inside_web.jpg

Inspiratie

Mij inspireerde het boek in ieder geval bij de eerste blik al. En een van die gerechten (het was wel lastig kiezen hoor) deel ik komende vrijdag met jullie in het weekmenu. Kun je niet wachten tot vrijdag ga dan gauw naar de boekwinkel, want Nieuwe Klassiekers van Donna Hay is vanaf nu verkrijgbaar.

Deze review werd mogelijk gemaakt door een exemplaar van het boek, dat Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum beschikbaar stelde

Gepubliceerd op 5 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.