Smulpaapje kookt! – Gehaktpasteitjes met kersen en blauwe kaas



Dat je een muffinblik voor meer kunt gebruiken dan alleen muffins lieten we al zien met de bacon & egg muffins. Maar je kunt het ook super goed gebruiken om gehaktpasteitjes in te maken, zo ontdekte in onlangs.

Ik probeerde een meatloaf te maken, maar in een gewoon bakblik werd het wat droog. Met deze manier van bakken werden ze echter perfect, probeer maar!

Voor 12 pasteitjes heb je nodig

400g halfomhalf gehakt
400g rundergehakt
1 ei
50g Panko
2tl Dijon mosterd
20g peterselie
zout & peper
Stukje blauwe kaas naar keuze
Kersen, ontpit en gehalveerd

Muffinblik, ingevet. Oven voorverwarmd op 200C

Gehaktpasteitjes

Meng het gehakt met de panko, mosterd, peterselie, zout, peper en het ei tot één geheel. Neem een deel gehakt en vorm dat in de bodem van het muffinblik. Daarop gaat twee halve kersen en een stukje blauwe kaas. Het zoete met het hartige van de kaas werkt geweldig. Het overheerst niet, omdat de kaas tijdens het bakken deels smelt. Uiteraard kun je ook een andere kaas gebruiken als je wilt. Dek dit nu af met nog wat gehakt, zodat de kers en kaas goed omhult zijn. Herhaal tot je gehakt op is.

Meatloaf maar dan als muffin

Bak de muffins nu ongeveer 15 minuten, tot het gehakt mooi bruin kleurt. Afhankelijk van je oven kan het iets korter of iets langer duren. Controleer het na 10 minuten even. Haal de pasteitjes uit het blik en laat even op wat keukenpapier uitlekken. Het meeste vet blijft achter in het blik.

Serveren

Wat aten de pasteitjes bij een ouderwetse Hollandse maaltijd met aardappeltjes, groente en wat zelfgemaakte appelmoes. Serveer ze eens met de bloemkoolpasteitjes. Maar ook in een lunchtrommel, afgekoeld, is het een heerlijk hapje.

Invriezen kan super makkelijk door ze helemaal af te laten koelen en dan individueel verpakt in te vriezen. Ideaal voor die drukkere dagen als je minder tijd hebt om te koken.

 

Gepubliceerd op 16 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.