Smulpaapje kookt! – Bramen cobbler met maple syrup



Als je in de buurt van een bos of park woont waar bramenstruiken staat is nú de tijd om je slag te slaan. Moeder natuur heeft struiken vól rijpe bramen hangen, klaar om geplukt te worden. Een mooier kadootje is er niet!

Of toch wel? Want met die bramen kun je – naast bijvoorbeeld jam – dit geweldige Amerikaanse dessert maken. Een feestelijke afsluiting van je maaltijd en weer eens wat anders dan een bakje vla of yoghurt 😉

Voor 6-8 personen

700 – 800g bramen (of gebruik ontdooide diepvriesbramen, uitgelekt)
50ml Maple Syrup
1tl vanille extract
1-2 el bloem (mochten de bramen heel vochtig van sap zijn)

Voor de topping

90g koude boter, in blokjes
175g bloem
80g suiker
100ml karnemelk
1tl vanille extract
1 ei

Oven voorverwarmen op 175C

Koken met Maple Syrup

Vet een grote ovenschaal in met een beetje boter. Meng de bramen met de Maple Syrup en vanille. Als er erg veel sap uit de bramen komt hussel dan ook wat bloem er door heen. Doe dit bramenmengsel in de ingevette ovenschaal

Dessert uit de oven

In een aparte kom de bloem en suiker mengen. Met je handen verkruimel je nu de boter hier doorheen tot je een zanderig deeg hebt. Meng in een maatbeker de karnemelk, vanille en het ei en doe dit bij het bloemmengsel, goed door roeren. Van dit beslag lepel je hoopjes op de bramen. Je hoeft er niet een gelijkmatig geheel van te maken.

Bak de cobbler een minuut of veertig in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat even iets afkoelen, je wilt het lauwwarm eten. Schep in schaaltje en serveer als dessert.

Variaties

Je kunt dit dessert met eigenlijk alle soorten zacht fruit maken. Denk aan pruimen, nectarines en zelfs mooie rijpe peren!

 

Gepubliceerd op 21 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.