Smulpaapje kookt! – Zoetzure uienrelish



Soms krijg je van die verzoeken waar je letterlijk weken zoet mee bent om het bedenken hoe je dáár aan tegemoet gaat komen. Het verzoek om een recept met knakworst te maken was er zo eentje. Hoe maak je in hemelsnaam met knakworst een recept, dat ook nog eens lekker is?

Het kan. En het is lekker. Héél lekker zelfs. Lees maar gauw verder!

Wat heb je nodig?

1 gewone ui, dunne ringen gesneden
1 rode ui, dunne ringen gesneden
2el boter
2el ketchup (ik gebruikte Chipotle ketchup)
2el rietsuiker
1el balsamico met bloedsinaasappel (verkrijgbaar bij Foodelicious)
zout & peper
3 lente-uitjes, fijngesneden
Blik knakworst (of Bockworst, zoals  wij gebruikten)
Zachte witte broodjes

Zoetzure uienrelish

Het geheim van dit recept zit in de tijd die het nodig heeft. In de gesmolten boter bak je op een medium vuur de uienringen tot ze lekker zacht zijn. Dat heeft zeker een minuut of vijftien nodig. Dan mag het vuur iets omhoog en bak je ze nog even aan, tot ze wat kleur krijgen. Dan gaan de andere smaakmakers erbij.

Smaakmakers

De ketchup die ik gebruikte is al dik van zichzelf, dus als je gewone ketchup gebruikt (wat prima is) zal het eindresultaat is anders zijn. Hetzelfde geldt voor de azijn die je gebruikt. Je kunt ook rode wijn azijn of gewone balsamico gebruiken. Warm alles even goed door. Als laatste de lenteui erbij en op smaak brengen met zout en peper, dan van het vuur afhalen.

Culi hotdog

Snijd de broodjes van bovenaf open en leg er een of twee warme knakworsten in. Daar bovenop een royale schep van het uienmengsel en garneer met nog wat extra lenteui. Meteen serveren! Tipje: de relish is ook ontzettend lekker op een hamburger van de barbecue.

Culihotdog_web.jpg

 

Gepubliceerd op 7 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.