Smulpaapje kookt! – Pastasalade met gerookte kip



Zomerdagen zijn voor mij bij uitstek dagen om salade te eten. Maar onze kleuter vindt al dat groen maar niks. Pastasalades zijn dan weer wel oké. Alles met pasta eigenlijk wel. Ideaal van deze salade is dat je ‘zo goed van te voren klaar kunt maken. Liefst een grote schaal, zodat je er twee dagen van kunt eten.

Deze pastasalade ontstond door de ingrediënten uit de onlangs ontvangen foodiebox te combineren met restjes die er nog in huis waren. Het beste van twee werelden!

Voor een grote schaal pastasalade heb je nodig

1 zak pasta, wij gebruikten Fusillata van Pastifico di Marlino
1 courgette, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, uit de pers
Honingtomaatjes, gehalveerd (zoveel je wilt)
Cassisuitjes, (van Kroon) in kwarten (of gebruik zilveruitjes)
1 gerookte kipfilet, fijngesneden
1 stukje (geiten)kaas, in blokjes gesneden
2 el mayonaise, wij gebruikten
2el yoghurt
Zeezout en versgemalen peper
Handje pijnboompitjes, geroosterd

Zo maak je de pastasalade

Kook de pastasalade volgens de aanwijzingen, liefst al dente. Je wilt ‘niet té gaar. In de tussentijd bak je in een hete pan met een scheutje olijfolie de courgette en knoflook, een minuut of vijf. Ook hiervoor geldt, niet té gaar. In dezelfde pan rooster je daarna de pijnboompitjes, tot ze goudbruin zijn

Zomerse salade

In een grote schaal nu de tomaatjes, uitjes, kipfilet. Als de pasta gaar is en afgegoten doe je die, nog warm, bij deze ingrediënten. De mayonaise en yoghurt er goed doorheen mengen. Het zelfde geldt voor de courgette. Omdat je alles warm mengt neemt de pasta de smaken lekker op. Tot slot de kaas erdoor en de salade op kamertemperatuur laten komen. Dit is ook een ideale salade om mee te nemen naar het strand of een picknick in het park!

 

Gepubliceerd op 14 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.