Tomatenpaprikasaus voor over de pasta



Een variant op mijn meest favoriete pastasaus is deze tomatenpaprikasaus. Zeker voor ouders met kinderen die weinig groente eten is deze saus een uitkomst. Ongemerkt zit ‘ie tjokvol met vitamines. Door de geroosterde paprika echter is de saus wel lekker zoet, dus gegarandeerd een kinderfavoriet.

Voor 3 maaltijden met vier personen

1,5 kg rijpe tomaten, in kwarten
1 pot geroosterde paprika, afgespoeld en grof gesneden
verse basilicum
1 ui, fijngehakt
1 grote teen knoflook, fijngehakt

Pastasaus maak je zelf

Fruit in een grote pan in een lepel olijfolie de ui en knoflook zachtjes aan. Daar gaan de tomaten en paprika bij. Het lijkt in eerste instantie dat je pan overvol is. Maar heel snel gaat het vocht uit de tomaten lopen en wordt alles zacht. Alle tomaten worden pulp en de velletjes laten los. Flink wat verse basilicum erbij en laat alles nu in ruim anderhalf uur helemaal inkoken. Je roert regelmatig even door.

Verse pasta, verse saus

Hoe dik je de saus laat inkoken ligt aan je eigen smaak. Hoe meer je inkookt, hoe intenser de smaak. Maar neem je tijd. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Het lekkerste is deze pastasaus natuurlijk met verse, zelfgemaakte pasta en goed wat geraspte Parmezaanse kaas. Maar met welke pasta je het ook eet, lekkerder dan dit wordt het écht niet. Je grijpt nooit meer naar een pot kant en klare saus!

Invriezen

Deze hoeveelheid is ruim genoeg om drie keer met vier personen van te eten, je hebt namelijk maar een goede lepel of twee nodig om heel veel smaak te hebben op je pasta. Laat de saus die je niet gebruikt en wilt invriezen helemaal afkoelen voor je ‘invriest. In de vriezer blijft de saus nog maanden goed.

Gepubliceerd op 23 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.