Wonton noodlesoep



Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van. Ik vind dit een van de lekkerste soepen die er is. Als ik in de buurt van een Chinatown ben is dit steevast de soep die ik bestel.

Maar deze wonton noodlesoep kun je ook heel prima thuis maken. Het enige werk zijn eigenlijk het maken van de wonton dumplings. Maar als je dat samen met bijvoorbeeld je kind(eren) doet, maak je er een feestje in de keuken van. Probeer maar!

Voor 4 grote kommen wonton noodlesoep

  • 2 liter kippenbouillon
  • 4 mini paksoi
  • 2 lentuitjes, fijngehakt
  • 250g varkens- of kippengehakt
  • 1el sojasaus
  • 1tl rijstazijn
  • ½ tl sesamolie
  • 1tl maïzena
  • wonton velletjes, ontdooid (uit de vriezer bij de toko)
  • 1el maïzena opgelost in een ¼ kopje water
  • 1 verpakking Udon noodles (toko)

Wontons zelf maken

Zelf wontons maken is wel wat werk, dus begin daar als eerste mee. Ontdooi de wonton velletjes voor je begint, dat duurt wel even. In de tussentijd maak je, voor de vulling van je wontons, het gehakt op smaak met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en maizena. Kruid tenslotte met nog wat zout en peper.

Leg steeds een theelepel in het midden van een ontdooid wontonvelletjes. Haal het verste puntje nu naar je toe en vouw als een driehoekje dicht. Plak vast met wat opgeloste maïzena. Druk nog rondom het gehakt, zodat alle lucht eruit is en vouw de uiterste punten naar binnen. Plak weer vast met de opgeloste maïzena. Je moet goed gesloten pakketjes hebben.

Herhaal tot al het gehakt op is. Leg ze niet teveel op elkaar, maar naast elkaar, zodat ze niet vastplakken. Dek als je klaar bent af met een iets vochtige, schone theedoek.

soep met noodles

Noodlesoep met wontons

Ik heb voor de bouillon, volstrekt tegen mijn eigen principes in, kippenbouillon bij de toko gekocht. Die bleek veel smaakvoller dan de standaard bouillonblokjes uit de supermarkt. Het lekkerste is natuurlijk zelf getrokken kippenbouillon,. Maar laten we eerlijk zijn; daar heb je niet altijd tijd voor of zin in. Dus maak bouillon zoals je wilt en/of uitkomt. Daarin verhit je de gehalveerde paksoi, hele lenteui en de noodles.

Haal de paksoi, lenteui en noodles als die gaar zijn eruit en doe alvast in grote kommen. Breng de bouillon aan de kook en verwarm daar beetje bij beetje de wontons in. Laat de bouillon niet te hard koken, want dan knappen je wontons open voor ze gaar zijn. Als de wontons boven komen drijven zijn ze 9 van de 10 keer gaar. Controleer dat even voordat je ze er allemaal uithaalt, het gehakt moet wel gaar zijn.

Dien de soep op in grote komen met in iedere kom wat paksoi, noodles en flink wat dumplings. Grote lepels erbij, zodat je alles er goed uit kunt lepelen. Super gezond, maar vooral héél erg lekker!

Gepubliceerd op 20 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.