Smulpaapje kookt! – Stamppot jonge sla



Een hele zak sla uit eigen moestuin kreeg ik. Je kunt me niet blijer krijgen dan met zelfgeoogste groente. Maar er alleen een salade mee maken, da´s niet alleen jammer, het was er ook gewoon teveel voor.

Dus creatief met sla moest het zijn. En dat is volgens mij gelukt met dit pittige stamppotje. Benieuwd of jullie het met me eens zijn.

Voor vier personen

750g kruimige aardappels, in stukken gesneden
melk en boter om er puree van te maken
2 handjes jonge sla, gemengd en grofgesneden
(En heb je geen moestuin, dan gebruik je gewoon kropsla)
1tl Dijon mosterd
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
Cornichons (oftewel dunne augurkjes) in blokjes gesneden (zoveel als je wilt)
Halfgedroogde tomaatjes, naar smaak, grofgesneden
Pittige kruidenkaas, naar smaak, in blokjes

Basis voor stamppot

Kook de aardappels in gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat even uitstomen. Met een aardappelknijper (echt de beste uitvinding ooit!) of een stamper maak je van de aardappels met melk en boter een puree. Breng die op smaak met zout en peper.

Net als andijviestamppot

Door de puree doe je nu de smaakmakers, de augurkjes, tomaatjes, bosuitjes en kaas. Als laatste de jonge sla er goed door heen mengen, net als dat je met bijvoorbeeld andijviestamppot zou doen. Zorg er wel voor dat iedereen nu aan tafel zit, want deze stamppot wil je meteen op tafel zetten. Opnieuw opwarmen is, in verband met de sla, niet lekker. Serveer de stamppot met wat gebakken schol of een heerlijke gehaktbal.

Gepubliceerd op 28 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.