Smulpaapje kookt! – Tortillapizza
Wie heeft ze niet in de kast liggen. Tortillawraps. Heerlijk voor mexicaanse maaltijden, zoals fajita’s. Maar je kunt er nog veel meer mee maken.
Wat dacht je van deze mini pizza’s. In iets meer dan een kwartier heb je deze lekkere snacks al op tafel staan!
Voor 16 mini pizza’s
4 tortillawraps
1 blikje tomatenblokjes
Provencaalse kruiden
Zout & peper
Ham, in reepjes
Salami, in reepjes
1 bol buffelmozzarella
Geraspte kaas (Parmezaan)
Pizza pronto!
Uit iedere wrap haal je vier bodems. Je zet een glas ondersteboven en met een scherp mes snijd je uit de tortilla cirkels. Doe dit tot je alle wraps hebt gebruik. In de tussentijd zet je een pannetje op met daarin het blikje tomatenblokjes en wat kruiden naar smaak. Zodra dat kookt zet je het vuur iets lager en laat je het bubbelen tot het meest vocht is verdampt en je saus goed is ingekookt.
Beleggen naar smaak
Hoe je de pizza’s belegt is eigenlijk aan jou. Wij maakten deze twee varianten. Voor beide geldt dezelfde basis, een goede lepel tomatensaus met daarop wat mozzarella. Dan de ham of salami erop en als laatste nog wat geraspte kaas. Beleg de pizza’s niet tè dik, het zijn echt kleine hapjes voor bij de lunch of borrel! Bak daarna in een op 200C voorverwarmde oven. Vijf minuten is genoeg, de kaas moet goed gesmolten zijn en de ingrediënten lekker warm.
Foto: Diantha Speets
Gepubliceerd op 22 april 2014