Quinoa salade met granaatappel en halloumi



Dat je je kinderen gezonde voeding aanbiedt en hen helpt bij hun smaakontwikkeling vindt Smulpaapje belangrijk. Naast gezond is er dan ook nog de categorie superfoods…

Quinoa (spreek uit als kienwaa) valt daar ook onder. Het mag dan wel superfood heten, wij vinden het vooral gewoon erg lekker. Zeker in deze uitgebreide maaltijdsalade. En dat het gezond is is dan natuurlijk mooi meegenomen.

quinoasalade.jpg

Voor vier personen

700ml groentebouillon
200g Quinoa
1 granaatappel
1el lekkere olijfolie
1 pakje Halloumikaas (bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt)
verse basilicum & platte peterselie
½ citroen, sap
handvol cherry tomaatjes, in kwarten
½ avocado, in stukjes

Quinoa als basis

Maak de bouillon en breng die in een ruime pan aan de kook met de quinoa. Zet het vuur wat lager en kook in 10-15 minuten gaar.

In de tussentijd snijd je de halloumi in plakken en gril je die om en om in een grilpan. Heb je geen grilpan, bak ze dan in een klein beetje olie in een koekenpan, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen.

Hoe maak je een granaatappel schoon?

De granaatappel moet je ontdoen van zijn pitjes en sap. Dat wil nog wel eens een slachtveld worden, dus doe een schort om en zorg dat je mouwen letterlijk zijn opgestroopt. Snijd de granaatappel door de helft en met de achterkant van een koffielepeltje (liefst met een platte steel) wurm je nu uit alle hoeken en gaten de pitjes los. Vang ze op in een bakje en tot slot knijp je het sap en de laatste pitjes uit de granaatappel. Het is het waard, deze pitjes zitten echt vól goede voedingstoffen zoals anti-oxidanten.

Smaakmakers

De quinoa giet je af in een zeef en laat je in een kom goed uitwasemen. Olijfolie en citroensap meng je er door heen terwijl het nog wat warm is, dan wordt het nog beter opgenomen. Dan mogen de rest van de ingrediënten erbij. Kruiden is naar smaak, maar liever iets te veel dan te weinig. Granaatappelpitjes, ook zoveel je wilt. Ik deed er drie volle eetlepels door. Maar meer of minder mag altijd.

Maaltijd- of BBQ salade?

Garneer met de gegrilde halloumi kaas. Heb je die niet kunnen vinden, je kunt ook feta gebruiken. Daar wordt de salade dan wel iets zouter van, dus ben dan terughoudend met het extra zouten van je salade. Nog wat versgemalen peper en je bent klaar.

Ideaal ook om de avond ervoor alvast voor te bereiden. En wat dacht je ervan om deze salade van de zomer een keer bij de BBQ te serveren, in plaats van de reguliere ijsberg- of aardappelsalade. Maak er een volwaardige maaltijd van door deze gegrilde zalm er bij te serveren, dat kan warm èn koud. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 27 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.