Kokosrijstpudding



Dit is zo’n heerlijk rijk dessert dat je bijvoorkeur na een lichte maaltijd eet, want echt mager is het niet. Maar heel soms moet dat kunnen, vind je ook niet?

Wil je nog wat frisheid toevoegen, serveer de pudding dan met een paar lepels mangopuree.

Voor 6 personen

120g dessertrijst (of gebruik risottorijst)
blikje kokosmelk
600ml melk
300 ml slagroom
1 tl vanille extract
kaneel naar smaak

Optioneel: 1 mango gepureerd

Slow food

Verwarm de oven voor op 150C. Vet een grote, ovenvaste schaal in met een beetje boter en doe er de rijst in. Meng de kokosmelk, gewone melk en slagroom en doe daar het vanille extract bij. Giet dit mengsel over de rijst en bestrooi met kaneel. Verdeel de boter in stukjes en doe die er over heen. Zet vervolgens de schaal 1,5 uur in de oven. Roer gedurende die tijd af en toe de rijst door. Na verloop van tijd komt er echt een waanzinnig lekkere geur je huis in!

Warm toetje

Na anderhalf uur heeft de rijst zich volgezogen met het vocht en heb je een dikke, volle rijstpudding. Het lekkerst is het om die warm, zo uit de oven, te serveren. Eet je niet alles op laat dan goed afkoelen en dek de schaal af met huishoudfolie. Zo voorkom je dat er een velletje op de pudding komt.

 

Gepubliceerd op 16 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.