Smulpaapje kookt! Zoete aardappel en pastinaak rösti



We zijn allemaal wel eens op zoek naar iets anders dan de standaard gekookte aardappel of pasta bij de maaltijd. Rösti is zo’n leuke variant.

En ja, die ligt in het diepvriesvak van de supermarkt, maar het is zo veel lekkerder om het zelf te maken. En veel minder moeilijk dan je denkt!

Variatie

Normaliter maak je rösti met aardappel en ui. Wij kozen dit keer voor een andere, wat zoetere variant met zoete aardappel en pastinaak. Wil je toch gewoon aardappel gebruiken, vervang dan de zoete aardappel en pastinaak door 500g geraspte aardappel en gebruik gewone, witte ui in plaats van lenteuitjes.

Als bijgerecht (2 per persoon)

Halve (grote) zoete aardappel
1 pastinaak
2 lenteuitjes, dunne ringetjes
1 ei
zout & peper
olijfolie

Rösti zelf maken

Rasp zowel de zoete aardappel, als de pastinaak. In totaal kom je uit op ongeveer 350g geraspte groente. Vermeng dit met de lenteui en het ei, zorg dat alles goed gemixed is.  Breng op smaak met zout en peper.

Aardappelpannenkoekjes

Verhit een scheut olijfolie in een anti aanbakpan en neem met je handen een hoopje van het mengsel. Knijp tussen je handen even goed samen en leg dan in de hete pan en plet de bovenkant met een lepel, zodat je een soort van pannenkoekje krijgt. Bak aan één kant 3 minuten en draai dan hèèl voorzichtig om. Bak de andere kant nog 2-3 minuten.

Aardappel, maar dan anders

Haal uit de pan en leg op bakpapier, op een bakblik. Verwarm de oven voor op 200C en bak in de tussentijd de rest van de rösti rondjes, tot je geen mengsel meer hebt. Zet de bakplaat in oven en bak nog een kleine 10-15 minuten, tot je rösti goudbruin en gaar is. Serveer met vlees of vis naar keuze en vul aan met je favoriete groente.

Gepubliceerd op 17 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.