Smulpaapje kookt bloemkoolmosterdsoep met geitenkaascroutons



Zonde is het om restjes groente weg te gooien. Met een halve, op het oog verlepte bloemkool maak je al een heerlijke soep.

En als je er dan ook nog eens deze heerlijke geitenkaascroutons bijmaakt dan heb je in ‘no time’ een verrassende soep, die ook nog eens budgetvriendelijk is.

Voor 4 personen (als bijgerecht)

+/- 600g bloemkool, in floretten
1ui, gesnipperd
1 el olijfolie
1liter groentebouillon
Dijon of grove mosterd

Voor de croutons

Olijfolie
sneetjes brood naar keuze (wij gebruikten Speltbrood)
2 handjes geitenkaas (Wij kozen voor een variant met tomaat en olijf)

Zelfgemaakte soep

Verhit in een grote soeppan de olijfolie en fruit het uitje daar zachtjes een minuut of vijf aan. Doe de bloemkoolroosjes erbij en schep even om. Dan de bouillon erbij, zodanig dat de roosjes onder water staan. Laat koken tot de bloemkool goed gaar is. Met een staafmixer de soep glad pureren. Breng daarna op smaak met de mosterd en zout en peper.

Geitenkaascroutons

Verwarm de gril van je oven voor op 200C.
Je kunt deze croutons natuurlijk met iedere soort kaas maken, maar deze geitenkaas gaat heel goed met de romige smaak van de soep. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak het brood daarin, om en om, goudbruin. Rasp in de tussentijd een goede hoeveelheid kaas. Als het brood goudbruin is doe je op iedere boterham wat kaas en schuif je ze onder de gril, een minuut of 4/5 is voldoende om de kaas lekker te laten smelten. Serveer de croutons bij de soep.

Gepubliceerd op 8 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.