Smulpaapje kookt een geitenkaasfondue



Naar aanleiding van ons recept voor traditionele kaasfondue kregen we de vraag of er ook geitenkaasfondue mogelijk is, in verband met een koemelkallergie. En dat kan. Hèèl goed zelfs.

Wij gingen aan de slag met een mooie mix aan geitenkazen. En het resultaat was echt onverwacht en verrassend lekker!

Voor 2 personen (ruime hoeveelheid)

150g Sikkepit pittige geitenkaas, geraspt
250g Vleitegeit belegen, geraspt
200ml (geiten)melk
2el boter (kies voor een koemelkvrije variant)
4el bieslook, fijngesneden
1 grote sjalot, fijngehakt (ongeveer 4 el)
1el maïzena + 2 el koud water

Voor erbij, denk aan bijvoorbeeld

roosjes bloemkool of broccoli (geblancheerd of rauw)
stokbrood
reepjes paprika
Tortilla chips, naturel
cherry tomaatjes

Kaasfondue zonder wijn

Verwarm een pan met daarin de melk, zonder dat ie kookt. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe tot alles is gesmolten. Daar doe je dan de boter bij en warm je mee tot ie ook is gesmolten. Als laatste de bieslook en sjalot. Kijk dan even of je ‘dik genoeg vindt. Zo niet, verdik dan met het maïzenamengsel. Beetje bij beetje, tot je de gewenste dikte hebt.

Geitenkaasfondue verrassend lekker

Als je de fondue meteen in een caquelon maakt, kun je ‘zo op tafel zetten. Wij maken de fondue altijd in een gewone pan en verwarmen de caquelon in de oven. Dan is de overgang van de kaasfondue naar de uiteindelijke pan (die op een rechaud) kan niet zo groot. Wij waren aangenaam verrast door het resultaat. Veel zal afhangen van de soorten geitenkaas die je gebruikt. Wil je dezelfde geitenkaas gebruiken als in dit recept kijk dan even op deze site, daar kun je ook meteen online bestellen. 

De kaas voor dit recept werd ter beschikking gesteld door DeLekkersteKaas.nl

Gepubliceerd op 20 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.