Bread & Butter pudding



Het ‘bekt’ niet echt hè? Broodpudding. De Engelsen noemen het een Bread & Butter pudding. Klinkt al beter, vind je niet? Maar als ik je vertel dat het dè manier is om je oud geworden brood op een hele lekkere manier op te maken, ben je vast benieuwd naar het recept. Komt ‘ie…!

Voor  4 personen

¼ stokbrood
3 sneetjes rozijnenbrood
(of wat voor soort brood je maar hebt liggen, hoe ouder hoe lekkerder!)
roomboter
optioneel: jam
handje cranberry’s of rozijnen
kaneel, naar smaak
300ml melk
50ml slagroom
1 vanillestokje, opengespleten en vanille eruit geschraapt
2 eieren
1 flinke eetlepel suiker
Ovenschotel

Toetje uit de oven

Snijd het brood in plakken en besmeer met een goede laag boter. Vet een ovenschotel in met een beetje boter en beleg die met het brood, met de besmeerde kant naar boven. Eventueel kun je over die laag nog wat jam smeren. Bestrooi met rozijntjes of cranberry’s. Afhankelijk van hoeveel brood je hebt kun je nog een tweede laag brood erover doen.

Vanille voegt smaak toe

Verwarm de melk met de slagroom, met daarin de vanille. Het uitgeschraapte stokje kun je mee laten warmen voor extra smaak. Maar breng het geheel niet aan de kook! Klop de eieren en suiker in een aparte kom goed luchtig, tot ze wat bleek en schuimig zijn. Doe dan een beetje van het melk/roommengsel erbij en klop door. Doe dit tot alles bij de eieren zit. Bestrooi met kaneel naar smaak.

Warm het lekkerst

Dit mengsel giet je in de ovenschaal tot alles goed onder staat. Laat dat nu even een half uurtje zo staan. Verwarm in de tussentijd je oven op 200C. Zet daarna de ovenschotel erin en bak 30-45 minuten tot alles mooi goudbruin is en het ei/roommengsel gestold is. Serveer warm!

Gepubliceerd op 18 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.