Smulpaapje kookt! Palmkoolsoep met spelt uit de Krat
Wij aten onlangs een aantal dagen met producten uit ‘de Krat’, zie ook onze review. En een van onze favoriete gerechten van die week, de maaltijdsoep met palmkool en spelt, mogen we deze week met je delen in het Smulpaapje weekmenu.
Deze palmkoolsoep met spelt vonden wij echt een ontdekking. Heerlijk vullend, maar tegelijk verrassend door de palmkool en het gebruik van spelt. En laat je kinderen eens verschillende kleuren wortel ontdekken, ze zullen verrast zijn dat er meer is dan alleen oranje wortel.
Voor 4 personen heb je nodig
150 g spelt
300 g palmkool, in repen gesneden
100 g regenboogpeen, in plakjes (of gebruik winterwortel)
4 sjalotjes, grof gehakt
50 g boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
10 draadjes saffraan
2 el peterselie, fijngehakt
1 liter groentebouillon
2 tomaten, in stukken
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
Zout & peper
Hoe maak je de soep
Week de spelt 1 nacht in ruim water. De volgende dag smelt je de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de sjalotjes en knoflook 3-4 minuten zachtjes mee totdat de sjalot glazig ziet. Doe er de palmkool, wortel, peterselie en saffraan bij en schep goed door. Giet de groentebouillon erover en breng aan de kook.
Goed gevulde soep
Giet de spelt af en voeg samen met de tomaat toe aan de bouillon. Laat 25 minuten zachtjes koken totdat de spelt helemaal gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 borden of kommen en bestrooi met wat geraspte kaas. Serveer met dikke snee boerenbrood voor een volwaardige maaltijd
Gepubliceerd op 7 februari 2014