Ricotta en citroen pancakes



Luchtige en frisse ricotta en citroenpannenkoekjes zijn het perfecte begin van ieder weekendontbijt! Deze pancakes wil je gemaakt hebben. Geloof me!

Eigenlijk zijn dit officieel kaaspannenkoekjes, aangezien Ricotta een Italiaanse kaassoort is. Maar door de textuur van Ricotta en de geklopte eiwitten zijn dit waanzinnig luchtige pannenkoekjes.

De citroen maakt ze ook nog eens lekker fris. En ja, het kloppen van eiwitten is even wat extra werk, maar hé het is weekend, je hebt alle tijd!

Verwen jezelf, je liefie, je kind(eren) met dit lekkere ontbijtrecept. Ook een perfect recept voor de feestdagen trouwens. Want hé, wanneer zijn pancakes eigenlijk níet een goed idee…

Kom gauw de keuken in en aan de slag!

Voor ongeveer 15 pancakes

  • 100g bloem
  • 1el suiker
  • 1tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 doosje Ricotta (á 250g)
  • 175 melk
  • 3 eieren, gesplitst
  • 1 tl vanille extract
  • Rasp en sap van een kleine citroen

luchtige pancakes

Ricotta en citroen pancakes

Begin voor je pancakes met het splitsen van de eieren en het stijfkloppen van de eiwitten. Dit heeft de meeste tijd nodig. Je wilt pieken in je eiwit hebben, maar ze moeten niet super stijf zijn.

Daarna meng je in één kom de bloem met suiker, bakpoeder, zout. In een andere kom meng je met een garde de ricotta, citroen (rasp en sap) melk, vanille en eidooiers tot alles goed gemengd is. Doe daar nu de droge ingrediënten bij en meng goed (gebruik een garde of mixer). Als laatste spatel je de geklopte eiwitten door het beslag tot alles is opgenomen. Niet te veel kloppen, je wilt de luchtigheid erin behouden.

De lekkerste en luchtigste pancakes

Je hebt niet veel beslag per pannenkoekje nodig. Dit zijn tenslotte ontbijtpannenkoekjes. Een juslepel is ruim voldoende.  Verwarm een koekenpan met een klein beetje zonnebloemolie. Schep je beslag erin. Bak ze om en om goudbruin.

Als de bovenkant belletjes vertoont en wat droger wordt kun je ze omdraaien. Dit gebeurt, afhankelijk van hoe goed je je pan hebt verwarmt, na ongeveer twee minuten.

Serveer je ricotta en citroen pancakes met wat vers fruit, maar eigenlijk is alleen wat poedersuiker al genoeg om heerlijk te smullen.

Gepubliceerd op 30 september 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.