Smulpaapje kookt! Citroencouscous



Is jouw eerste keuze voor bijgerechten ook meestal aardappelen of pasta? Bij ons kiezen we eigenlijk altijd onbewust uit die twee. Maar daarmee vergeet ik vaak hoe lekker het is om eens af te wisselen met bijvoorbeeld couscous. Je kunt er namelijk álle kanten mee op.

Met een paar kleine toevoegingen zet je zo een verrassend bijgerecht op tafel. Zoals bijvoorbeeld deze citroencouscous.

Voor vier personen (als bijgerecht)

175g couscous
250-300ml bouillon
rasp en sap van een citroen
zout & peper
munt, fijngesneden (naar smaak)
50g kleine gele rozijnen

Zo maak je citroencouscous

Maak de bouillon, kies naar smaak kip- of groentebouillon. Doe in een ruime schaal de couscous, citroenrasp, sap en de rozijntjes en giet daar de bouillon over. Begin liever met wat minder bouillon, dat je later nog iets toevoegt dan dat je couscous uiteindelijk “te nat” is. Laat de couscous met een bordje erop een minuut of tien staan om te wellen.

Couscoussalade

Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met zout en peper en voeg als laatste de fijngesneden munt, naar smaak, toe. Wij gebruikten ongeveer een eetlepel. Garneer met wat munt en serveer bij een stukje vis of bijvoorbeeld bij ‘sticky ribs’.

Variëren

Wil je er een uitgebreidere salade van maken denk er dan eens aan om nog een blik kikkererwten toe te voegen en wat blokjes Fetakaas. De restjes van deze couscous zijn ook erg lekker om de dag erna mee te nemen als lunch naar je werk of school.

Gepubliceerd op 27 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.