Smulpaapje kookt! Spruitjesstamppot met appel en truffelhoning



Bij ons thuis zijn spruitjes een van de favoriete groenten van onze peuter. En een rondje op de facebookpagina van Smulpaapje leert ons dat dat voor meerdere gezinnen geldt. Het was dus leuk om een nieuw gerecht toe te voegen aan ons lijstje favoriete spruitjesgerechten.

Twist op bestaand recept

In het kookboek van 24Kitchen, de Makkelijke Maaltijd, (onze review lees je hier) vonden we een recept voor spruitjesstamppot. Dat bleek een mooie basis om onze eigen twist aan te geven. En het eindresultaat was super lekker. Erg benieuwd of deze ook bij jullie in de smaak gaat vallen. Laat je het weten?

Voor vier personen

800g aardappels, geschild en in stukken gesneden
600g spruitjes, schoongemaakt en in kwarten gesneden
2 eetlepels olijfolie
flinke scheut melk
50g pijnboompitten, licht geroosterd
2 appels, wij gebruikten Elstar, in blokjes gesneden
200g kaas, in blokjes gesneden
1 eetlepel truffelhoning (of gebruik een lekkere honing van je keuze)
citroenrasp van 1 citroen

Spruitjes wokken

Wanneer je spruitjes wokt in plaats van kookt of stoomt houd je een lekkere bite aan de groente. Dat maakt dat ie bij ons thuis goed in de smaak valt. Gebruik een ruime pan of wok en verhit daar de olijfolie in. Ze hebben tussen de 10-15 minuten nodig. Regelmatig roeren, zodat ze niet aanbakken. Maar lekker een bruin kleurtje mogen ze hebben, dat geeft ze alleen maar meer smaak. In de tussentijd kook je de aardappels gaar, giet ze af en laat even uitstomen. Met een flinke scheut melk maak je er nu puree van. Niet te veel vocht gebruiken, dat komt er straks van de spruitjes en honing nog wel bij!

Accessoires

Dit gerecht wordt nog lekkerder door alle extra’s. Verhit een pan met een klontje boter en bak daar de appelblokjes een kleine vijf minuten in. Op het laatst de honing erbij en goed doorroeren. Als laatste de kaasblokjes. Maar doe dit pas als je puree en spruitjes klaar zijn, anders wordt de kaas te zacht.

Spruitjesstamppot met een twist

De gewokte spruitjes mogen bij de puree. Doe daar nu ook de citroenrasp bij. Het appel/kaasmengsel kan er nu ook bij. En als laatste de geroosterde pijnboompitten erdoor mengen en je kunt aan tafel!

 

Gepubliceerd op 12 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.