Klassieke Amerikaanse Cobb salade



Een klassieker, zo kun je deze Amerikaanse Cobb salad wel noemen. Een saladie die je ook prima als maaltijdsalade kunt serveren want hij zit echt bomvol lekkers!

Ik maakte ‘m voor het eerst toen ik voor The Avocado Show in 2020 instructiefilmpjes opnam tijdens de eerste lockdown. Maar het is een blijvertje geweest, want ook nu nog staat ‘ie met regelmaat op tafel.

Dit is zo’n maaltijdsalade die aan elkaar hangt van smaak. Dus neem even de tijd om de bacon écht krokant uit te bakken (liefst is je bacon iets dikker gesneden) en zorg voor de lekkerste blauwe kaas en de rijpste avocado’s die je kunt vinden.

Tot slot een lekkere friszure dressing om alle smaken bij elkaar te brengen en klaar is je Cobb Salade.

voor 2 personen, als maaltijd
voor 4 personen, als bijgerecht

1 krop Romaine sla, grof gesneden
2 eetrijpe avocado’s, in blokjes
200g gerookte kipfilet (aan één stuk), in stukjes gesneden
2 hardgekookte eieren, gehalveerd
4 plakjes bacon, krokant gebakken
100g blauwe kaas (ik hou van Shroppshire blue)
2el bieslook, fijn gesneden
een handje cherry tomaatjes

voor de dressing
50ml extra vierge olijfolie
1,5 el frambozenazijn
½ el worcestershire saus
½ el Dijon mosterd
1,5 el citroensap
½ el honing
zout & peper

Cobb salad

Klassieke Cobb salade

Om je Cobb salade te maken is het enige wat je hoeft te doen de Romaine sla met de kipfilet, avocado, tomaatjes in een grote schaal te mengen. Garneer je salade daarna met de eieren, bacon en blauwe kaas (verkruimeld) Strooi hier de bieslook over.

Maak de dressing voor je Cobb salade door alle ingrediënten te mengen. Giet pas op het allerlaatste moment over je salade. Serveer met je favoriete verse brood. Enjoy!

Gepubliceerd op 20 april 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.