Baileys Chocolate Reindeer



Het lekkerste kerstdessert maak je met Baileys. Want dit chocolade rendier is toch wel een geweldig sluitstuk van je kerstdiner.
Als ik toch één likeur al jaren drink is het wel Baileys. Maar je kunt er nog veel meer mee dan alleen maar ‘on the rocks’ drinken.

Wat dacht je van dit waanzinnige kerstdessert?! Het recept is bedacht door goede vriend en meester patissier Hidde de Brabander.

Maar het is super goed thuis te maken en te delen samen met je familie en/of vrienden. Wordt dit Baileys rendier jouw grande finale van het kerstdiner dit jaar?!

Kerstdessert voor 4-6 personen

  • 1 vanillestokje
  • 350ml slagroom
  • 150g witte chocolade
  • 250g cranberries
  • 150g rode wijn
  • 50g suiker
  • 1 sinaasappel
  • 5g gelatine
  • 1 fles Baileys Original Irish Cream
  • 4-6 chocolade Baileys rendieren *

baileys rendier

Kerstdessert met Baileys

Week de gelatine in een schaaltje met wat water. Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Zet een steelpan op het vuur met daarin het stokje en het merg samen met de 100ml slagroom en verwarm dit tot 50 graden, laat 4-5 minuten trekken. Zeef daarna het stokje eruit en breng de vanilleroom 1-2 minuten aan de kook.  Klop ondertussen 250ml slagroom lobbig. Los de witte chocolade en de gelatine op in de hete slagroom en roer tot een glad mengsel. Spatel nu de lobbige slagroom erdoor.

Doe de cranberries in een steelpan. Voeg de rode wijn, suiker en het rasp en sap van de sinaasappel toe. Breng het geheel aan de kook. De saus is klaar als alle besjes zijn open geklapt. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.

Snijd met een warm mes de oren van het chocolade rendier af en vul met Baileys. Sluit af met het luchtige witte chocolademengsel en een lepel cranberrysaus.

rendier baileys vullen

Weinig tijd en toch genieten van een Baileys Reindeer? Dan is dit jouw versie

  • 50ml Baileys Original Irish Cream
  • Geklopte slagroom
  • Chocoladevlokken of andere lekkere sprinkels

Snijd voorzichtig met een warm mes de oren van het rendier af en schenk hier 50ml Baileys in. Versier het rendier met geklopte slagroom en chocoladevlokken. Steek er twee feestelijke rietjes in en genieten maar!

*Hoe kom je aan een Baileys chocolade rendier?
Bij aankoop van een fles Baileys bij DirckIII kreeg je er in 2019 twee cadeau! Check even of ze nu nog steeds te koop zijn.

SusanAretz.nl x Baileys
Dit artikel is  in 2019 gemaakt i.s.m. en in opdracht van Baileys official.

Gepubliceerd op 20 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.