Pasta Brutto



Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!

Nu is het boek Brutto al geweldig van zichzelf, want het staat bomvol eenvoudige Italiaanse recepten die je eigenlijk allemaal wel wil maken. Maar dit ene recept, met pasta, worstjes, salie en rode wijn, hebben we inmiddels zó vaak gemaakt dat ik het heb omgedoopt tot Pasta Brutto. De schrijver van Brutto, Russel Norman, overleed eerder dit jaar op veel te jonge leeftijd. Gelukkig blijven zijn recepten bewaard in dit heerlijke boek.

Italiaanse recepten

Zoals altijd met Italiaanse recepten zit de finesse in de kwaliteit van de ingrediënten. Goede kwaliteit worstjes is dan ook essentieel voor dit recept. In het boek worden wildzwijn worstjes gebruikt. Ik varieer met welke worstjes ik gebruik. Soms kalfsworstjes met rozemarijn van onze slager of Italiaanse varkensworstjes met kruiden. Maar dat ze van een goede slager komen maakt echt alle verschil voor het eindresultaat.

Super snel pastarecept

Omdat dit een super snel pastarecept is, is het handig om te zorgen dat je alle ingrediënten klaar hebt staan. Daarna is het een kwestie van aan tafel en smullen maar. Ik durf te wedden dat dit ook een van jouw favoriete pastarecepten wordt. En voor de andere recepten uit Brutto kan ik je echt aanraden om het boek aan te schaffen.

Susan Aretz pasta

Voor 4 personen

2 el olijfolie
1 ui, in dunne ringen
1 grote teen knoflook, in dunne plakjes
1 el verse salie, fijn gehakt
1 el verse tijm, fijn gehakt
4 worstjes, beste kwaliteit die je je kunt veroorloven
2 el tomatenpuree
royaal versgemalen zwarte peper
100 ml Italiaanse rode wijn zoals Chianti (of een vergelijkbare wijn)
125 ml pastawater
1 zak Rigatoni pasta (ik gebruik de Cecco pasta)
geraspte Parmezaanse kaas, zoveel je wil

rigatoni worstjes, salie, wijn

Pasta Brutto

Begin met het opzetten van een grote pan met gezouten water voor je pasta. Verhit ondertussen in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui, niet teveel laten kleuren, in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee.

Pasta met worstjes en verse kruiden

Haal de worstjes uit hun omhulsel door ze in stukjes eruit te duwen. Voeg het worstvlees, met de verse kruiden toe aan je pan en bak 5 minuten op iets hoger mee. Duw het vlees wat verder kapot. Dat gaat de tomatenpuree erbij die je 2 minuten meebakt. Lekker wat zwarte peper erover malen, wijn erbij en laat dit in 5-10 minuten tot de helft inkoken.

Makkelijk pastarecept

Giet de pasta af, maar vang een kopje van het pastawater op. Voeg dit toe aan de pastasaus. Dan gaat de pasta erbij en een handje geraspte kaas. Schep alles goed om en serveer meteen. Makkelijk toch hé, dit pastarecept. Oh je en natuurlijk mag er, als je de pasta serveert, altijd nog extra geraspte kaas over je  pasta. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 2 april 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!