Hazelnoot chocolate chips cookies



Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!

Want niet alleen zijn ze kinderlijk eenvoudig om te maken, ze zijn ook nog eens zó klaar. Zet alle ingrediënten op het aanrecht klaar en in een kwartier is je cookie dough al klaar.

Je maakt een behoorlijke hoeveelheid cookies met dit deeg. Wat je ook kunt doen, in plaats van alles in één keer bakken, is een deel van het deeg invriezen. Dan kun je op ieder moment dat je zin hebt in verse hazelnoot chocolate chip cookies een paar stukjes deeg afbakken en je huis vullen met de geur van versgebakken koekjes.

Hou je van een wat zachter koekje, verlaag dan de baktijd. Hou je net als ik van een koekje met wat bite, hou dan de volledige baktijd aan. Maar let op, ovens wisselen enorm onderling. Dus hou je cookies altijd in de gaten!

Voor ongeveer 14 cookies heb je nodig

60 gram geblancheerde hazelnoten (dus zonder schilletje)
150 gram zachte ongezouten boter
120 gram donkere basterdsuiker (ik gebruikte moscovado suiker)
60 gram kristalsuiker
1 ei, losgeklopt
1 tl vanille extract
½ tl zoutvlokken
40 gram havervlokken
180 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram pure chocolade, grof gehakt (ik gebruikte kant en klare chocolate chips)

Oven voorverwarmen op 180 C hetelucht – bakplaat met bakpapier

cookies Julius Roberts

Hazelnoot chocolate chips cookies

Rooster de hazelnoten 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat dan afkoelen. Stamp ze in kleinere stukjes, maar niet té klein. Ik gebruikte een zakje kant en klaar geroosterde hazelnootstukjes, die ik in de supermarkt in Duitsland kocht.

Mix de zachte boter met de beide suikers, 2 tot 3 minuten en schraap de boter met regelmaat van de zijkanten van de kom. Klop het ei met de vanille extract en giet dit bij de boter, tot het is opgenomen.

Voeg het zout, havervlokken en bakmeel toe en meng tot een samenhangend deeg. Voeg tot slot de hazelnoot- en chocoladestukjes toe en meng door het deeg.

Cookie deeg invriezen

Dit is het moment dat ik het in bakpapier rol tot een gelijkmatige worst. Die leg je daarna minstens een uur in de koelkast, zodat het deeg kan opstijven. Daarna snijd je er plakjes van en bak je de cookies af in de voorverwarmde oven. Hou je van zachtere, chewy cookies dan bak je ze 13 minuten. Mag er een beetje meer bite aan zitten dan tegen de 15 minuten aan. Bestrooi de hazelnoot chocolate chip cookies als je ze uit de oven haalt met zoutvlokken.  Je laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

Bak je niet al het deeg in één keer op dan kun je dat ook prima, in plakken, invriezen en daarna, bevroren en al, afbakken als je zin hebt in verse cookies!

Gepubliceerd op 3 november 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!