Vietnamese kippensoep Phó Ga



Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood en ideaal voor koude dagen. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.

Pho Ga is een heerlijke en aromatische Vietnamese kippensoep en bestaat uit een smaakvolle bouillon, malse stukjes kip, rijstnoedels en een assortiment aan verse kruiden en specerijen. Deze soep is een populair gerecht uit de Vietnamese keuken en is voor mij echt zo’n typisch comfortfood gerecht.

De basis van Pho Ga is een rijke, zelfgemaakte kippenbouillon die mede zijn smaak krijgt door specerijen zoals kaneel, kruidnagel, koriander en steranijs. De noedels en kip worden vervolgens toegevoegd, en de soep wordt verder op smaak gebracht met vissaus en limoensap. Tot slot wordt de kippensoep afgemaakt met toppings zoals lente-uitjes, munt, koriander, verse limoen en chilipepers.

Pho Ga is niet alleen heel lekker maar ook lekker voedzaam en het is een geliefde maaltijdsoep over de hele wereld. Reden genoeg dus om aan de slag te gaan met dit recept en je huis te laten ruiken naar versgetrokken kippensoep.

Voor een grote pan heb je nodig

Voor de bouillon
Ruim 1 kg aan kippenbouten (scharrel/bio)
1 grote ui, gehalveerd
verse gember, 5 cm in plakjes
2 liter water
3 steranijs
2 stokjes kaneel
1 el korianderzaad
1 stengel citroengras, gekneusd
1 rode peper

Om de soep af te maken
4 el vissaus
4 el vers limoensap
2 el bruine suiker
200 gram rijstnoedels
200 gram taugé
verse munt, verse koriander, verse Thaise basilicum (naar smaak)
lente ui, fijngesneden om te garneren

Vietnamese kippensoep Phó Ga

Vietnamese kippensoep Pho Ga

Je begint met de basis van je Vietnamese kippensoep en dat is de bouillon. Zet hiervoor een grote pan op het vuur en doe daar alle ingrediënten in. Breng rustig aan de kook en laat met de deksel half op de pan 2 tot 3 uur zachtjes trekken, tot je een lekkere kippensoep hebt.

bouillon trekken

Haal de kip uit de bouillon en pluk het zachte vlees. De botten en het vel gooi je weg, net als de rest van de ingrediënten die de bouillon smaak hebben gegeven. Hierna breng je de bouillon op smaak met de vissaus, limoensap en suiker. Roer goed door en proef of je ‘m zo lekker vindt.

Kippenbouillon op Vietnamese wijze

Om je Vietnamese kippensoep te serveren kook je de rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing gaar en doe je die in een diep bord of soepkom. Verdeel de kip over de borden met noedels en verdeel hier de taugé over. Tot slot giet je hier de warme kippenbouillon over heen en garneer je je Vietnamese kippensoep met de verse kruiden en lenteui.

 

Dit is een aangepaste versie van het slowcooker recept voor Pho Ga uit FoodtoLoveMagazine

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!