Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten



Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!

En dat wordt helemaal een feestje als je deze hartige kerstkrans serveert met een mooi gekoeld glas Verdejo uit wijngebied D.O. Rueda. Een match made in heaven.

Groente in het hoofdgerecht van je kerstmenu is niet alleen een gezonde, maar ook een betaalbare keuze. Pompoen is volop in het seizoen en daarmee goed betaalbaar. Bovendien kun je de vulling van je hartige kerstkrans al helemaal voorbereiden. Het enige dat je dan nog hoeft te doen op de dag zelf is de krans vullen en kort bakken. Zo hou je lekker tijd over met je liefsten, dat is tenslotte waar kerst om draait.

Goed, we gaan de keuken in om onze hartige kerstkrans met pompoen te maken. Ga je mee?!

Dit heb je nodig – genoeg voor 4 personen als hoofdgerecht

2 x blik croissantdeeg (voor 6 stuks)
400 gram flespompoenblokjes
150 gram kleine kastanjechampignons (steeltje eraf)
75 gram cranberries
75 gram pecannoten
35 gram Parmezaanse kaas
250 gram ricotta
mespunt nootmuskaat
¼ tl kaneel
zout & peper
10 gram verse salie
10 gram verse rozemarijn
1 ei, losgeklopt

Oven 180 C hetelucht – bakblik met bakpapier – kwastje om in te vetten

hartige kerstkrans

Zo maak je de hartige kerstkrans met pompoen

  1. Meng de pompoen met de champignons en beetje olie en voeg takje salie en rozemarijn toe. Leg op een bakblik en rooster dit 15-20 minuten in de oven.
  2. Snijd het croissantdeeg los langs de lijntjes en vorm een krans op je bakpapier op een 2e  bakplaat. Je hebt in ieder geval 10 driehoekjes deeg nodig.
  3. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, zout, peper, nootmuskaat en kaneel.
  4. Verdeel aan de binnenrand van de krans de geroosterde pompoen en champignons en verdeel er de cranberries en pecannoten tussen.
  5. Schep kleine schepjes van het ricottamengsel er over en vouw de punt van het deeg voorzichtig over de vulling en net onder de rand van het deeg.
  6. Kwast het deeg dunnetjes in wat losgeklopt ei en rasp er nog wat extra kaas over.
  7. Bak je krans nu 15-18 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is.

Serveer met een glas Rueda van jouw keuze, maar let goed op de achterkant van de fles. Daar zie je altijd of je een échte Verdejo uit Rueda inschenkt. Er is namelijk maar één échte Verdejo en die komt uit Rueda!

hartige kerstkrans

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Rueda wijnen – Meer info over Rueda wijnen vind je op www.ruedawijnen.nl

Gepubliceerd op 4 november 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!