Romige mosterdsoep met appel



Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.

Als ik nooit meer iets anders in mijn leven mag eten dan soep ben ik een gelukkig mens. Ik hou enórm van soep. De veelzijdigheid van soeprecepten is oneindig. Deze vegan soep met knolselderij en appel is heerlijk romig en heeft net dat beetje pit door de toevoeging van mosterd.

Je maakt deze mosterdsoep lekker snel en hij wordt super romig door de knolselderij, waardoor je er niks anders aan hoeft toe te voegen dan mosterd, zo veel of weinig als je wilt. Maak de soep af met uitgebakken spekjes (dan is de soep natuurlijk niet meer vegan) of met geroosterde hazelnoten (dan wel).

Lekker nog wat knapperig stokbrood erbij en je bent klaar!

Voor 4-6 kommen mosterdsoep

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 el neutrale olie
2 dunne stengels prei, gesneden
2 kleine wortels, gesneden
1 kleine knolselderij, in blokjes (netto ongeveer 500 gram)
1,5 liter water + 2 bouillonblokjes
2-3 el Zaanse mosterd
1 granny smith appel, in blokjes
zout en peper

Optioneel: spekjes, uitgebakken of grof gehakte, geroosterde hazelnoten

Verder nodig: blender

receot mosterdsoep

Romige mosterdsoep met appel

Je mosterdsoep start met het fruiten van de ui en knoflook in de hete olie, een minuut of vijf op medium vuur. Voeg dan de prei, wortel en knolselderij toe en bak die een paar minuutjes mee. Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en laat een kwartiertje pruttelen, tot de knolselderij gaar is.

Hevel alles, inclusief de appelblokjes!, naar de blender (eventueel in twee keer) Blender aan en mixen tot je een romige soep hebt. Giet terug in een (schone) pan en voeg de mosterd toe. Roer zodat die goed kan oplossen. Proef of je ‘m zo lekker vindt en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer met je topping naar keuze (of zonder, dan is ‘ie nog steeds heerlijk!) en je mosterdsoep is klaar om geserveerd te worden.

Gepubliceerd op 29 januari 2023


1 reactie

  1. Maaike schreef:

    Grote soepliefhebber hier (ik zit ook in de club: alleen nog maar soep, no problem)! Dus deze gaat op mijn lijstje (zodra het lukt alle ingrediënten te verzamelen-> lees: knolselderij).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.