Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool



Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.

Dit nieuwe traybake recept is er eentje die het perfect doet op koude en drukke dagen. Winterse groenten met een zoete, licht pittige dressing die je er aan het eind over giet. Heerlijk!

Ik serveerde deze traybake met pompoen, pastinaak en boerenkool met kippendijen, maar niets houd je tegen om er een volledig vegan ovengerecht van te maken. Of houd je meer van vis, dan voeg je die kort voor het eind van de oventijd toe.

Dat is het lekkere van dit soort ovengerechten, je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Maar ik vertel je eerst hoe ik deze winterse traybake maakte. Easy does it!

Voor 4 personen

400 gram blokjes pompoen
400 gram pastinaak, geschild en in blokjes
2 rode uien, grof gesneden
200 gram spruitjes, gehalveerd
4 kippendijen, zonder bot
4 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gram boerenkool

Voor de dressing

1 el Dijon mosterd
2 el Maple syrup
1 el olijfolie
rasp van 1 (bloed) sinaasappel
sap ½  (bloed) sinaasappelsap
½ tl chiliflakes
zout & peper, naar smaak

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

pompoen en pastinaak uit de oven

Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Maak voor deze traybake met pompoen, pastinaak en boerenkool eerst de dressing. Meng alle ingrediënten en proef of je ‘m zo lekker vindt. Leg hier de kippendijen in en zet afgedekt weg tot gebruik. Dit kan dus ook prima al ruim van tevoren.

Recept met boerenkool

Verwarm als je de traybake wilt maken de oven voor. De pompoen, pastinaak, spruitjes, rode ui, uitgelekte kip en rozemarijn gaan nu op de bakplaat. Verdeel hiertussen de takjes rozemarijn. Besprenkel alles met de dressing. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groente nu 20 minuten tot de kip goudbruin en gaar is.

pompoen en pastinaak uit de oven

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel er tot slot de boerenkool tussen en hussel goed door.. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met knapperig brood maar het kan ook met een lekker smeuïge puree erbij. Net waar je zin in hebt.

Gepubliceerd op 25 januari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.