Gebakken spruitjes met miso kip



Spruitjes worden nootachtig van smaak als je ze op hoog vuur bakt. Als je daarbij kip gemarineerd in miso en maple syrup serveert ben je helemaal blij.

Tel je daarbij op dat je in ongeveer een kwartiertje aan tafel zit en ruim 150 gram groente per persoon eet dan is er volgens mij geen enkele reden meer om dit spruitjesrecept niet heel snel te gaan maken.

Gebakken spruitjes werkt het beste in een grote pan, op hoog vuur en je spruitjes in kwarten gesneden. Niet te vaak omscheppen, maar ze de kans geven even echt dicht te schroeien. Zó veel lekkerder dan gekookte spruitjes.

In de tijd dat je spruitjes bakken schroei je ook de gemarineerde kip op hoog vuur aan. Zorg je dan vervolgens dat je ook al je rijst aan het koken hebt, dan kun je in minder dan 15 minuten aan tafel. Wie wil dat nou niet? Ik leg je uit hoe je al dit lekkers heel eenvoudig maakt.

Voor vier personen

1 volle el miso
3 el maple syrup
1 tl sriracha
2 tenen knoflook
sap van ½ limoen
4 kippendijen
600 gram spruitjes, in kwarten gesneden
2 el zonnebloemolie
200 gram zilvervliesrijst

Gebakken spruitjes met miso kip

Gebakken spruitjes met miso kip

Maak als eerst de marinade voor je misokip door de miso goed te mengen met de maple syrup, sriracha, knoflook en limoensap. Leg daar je kip in en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Dit kun je eventueel ook al de ochtend voor je gaat eten doen. Zet afgedekt in koelkast tot gebruik. Als je de kip gaat bakken haal je die een half uurtje voor de tijd uit de koelkast.

Gebakken spruitjes

Zet een pan met water en zout op en breng aan de kook. Kook daar de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in gaar. Verhit voor je gebakken spruitjes een grote wok of koekenpan met de zonnebloemolie. Spruitjes bak je daar 5 minuten op hoog vuur in aan, terwijl je regelmatig maar niet te vaak omschept.

Gebakken misokip

Laat de misokip uitlekken (marinade niet weggooien!) .Op hoog vuur – in aparte koekenpan, zonder olie  – bak je die in 10 -12 minuten goudbruin en gaar. De rest van de marinade giet je – na de eerst 5 minuten wokken/bakken – bij de gebakken spruitjes. Even omscheppen en vuur iets lager tot de kip en rijst klaar zijn.

Serveer je gebakken spruitjes met misokip en rijst, eventueel met nog een kneepje limoensap door de spruitjes heen voor wat extra frisheid.

Gepubliceerd op 7 januari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.