Hartige Kerstborrelkrans



Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.

Deze kerstborrelkrans doet het geweldig tijdens de borrel met kerst. Een eenvoudig hapje om te maken en je kunt eindeloos variëren met wat je in de borrelkrans stopt.

Ik koos voor drie klassieke ingrediënten, die samen een fantastisch lekker borrelhapje vormen.

Croissantdeeg is de basis van deze kerstborrelkrans en ik laat je hieronder zien hoe makkelijk je die vouwt. Voor de versiering (en omdat ik deeg over had) gaan er op de kerstborrelkrans nog kerststerren. Hoe feestelijk is dat!

Dit is ook zo’n borrelhapje waarbij je de kids heel lekker aan het werk kunt zetten om mee te helpen. Want echt, het is zó simpel om te maken. Ik leg je uit hoe het moet!

Voor één hartige kerstborrelkrans heb je nodig

2 rollen croissantdeeg voor 6 croissants (AH)
1 potje appel-kersen-cranberry compote (Servero)
1 doosje geitenkaasbolletjes (Bettina)
handje pecan of walnoten, grof gehakt
1 ei, losgeklopt

verder nodig: granaatappelpitjes en paar grote takken rozemarijn, ter versiering – bakplaat – oven voorverwarmen op 200C – kwastje

Kerstborrelkrans

Hartige Kerstborrelkrans

De basis voor je hartige kerstborrelkrans is croissantdeeg. Maak de blikjes open en snijd voorzichtig alle driekhoekjes los en leg die los van elkaar op het aanrecht. Beleg nu een bakplaat met bakpapier en zorg dat je andere ingrediënten klaar staan.

Op het bakpapier leg je de losse driehoekjes croissantdeeg als een ster over elkaar heen (zie hieronder). Beleg de breedste kant van het deeg met een schep compote en leg daar de geitenkaas en noten op.

Hartige Kerstborrelkrans

Vouw nu de bovenste punt naar beneden en sluit die netjes aan (zie foto hieronder)

Hartige Kerstborrelkrans

Uit het croissantdeeg dat je over hebt steek je met een koekjessteker een aantal sterren, die je op de bovenkant van het deeg legt. Klop een ei goed los in een kommetje en kwast – heel dunnetjes – het deeg in.

Kerstborrelkrans met croissantdeeg

Bak je kerstborrelkrans van croissantdeeg nu 13 – 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin en gaar is.

Kerstborrelkrans

Laat even afkoelen voordat je de borrelkrans op een plank legt en versiert met takjes rozemarijn en granaatappelpitjes. Serveer ze vers mogelijk.

Gepubliceerd op 22 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.