Kip cashew met rijst



Ik denk dat kip cashew een van de meest gekochte pakjes in de supermarkt is. Maar deze verse kip cashew is echt tíg keer lekkerder. En zó gemaakt.

Kip cashew is een Chinees-Amerikaans gerecht, waarbij het zachte van de kip heerlijk contrasteert met het knapperige van cashewnoten. Om alles nóg lekkerder te maken maak je een zoet/zoute saus erbij met soja, hoisin en vaak honing. Dat laatste vervang ik overigens door gembersiroop.

Je kunt kip cashew bij veel Chinese restaurants ook bestellen, maar er gaat echt niks op tegen een zelfgemaakte versie.Die is overigens sneller klaar dan dat je bestelde kip cashew thuisbezorgd kan worden. En vele malen lekkerder, dat zal geen verrassing zijn.

Ik voeg aan mijn kip cashew ook nog lekker wat beetgare groente toe, zodat het niet alleen lekkere rijstmaaltijd wordt maar ook een gezonde. Zorg dat alles klaar staat en gesneden is voor je begint en je bent echt in no time klaar. Zullen we de keuken maar eens induiken? Let’s go!

Voor 4 personen, als maaltijd

400 gram kipfilet, in blokjes
2 el sojasaus + 1 tl extra
50 ml hoisinsaus
1 el limoensap
1 el gembersiroop
2 tl geraspte verse gember
2 tenen knoflook, geperst
1 tl maizena
2 el zonnebloemolie
100 gram cashewnoten
250 gram sugarsnaps
250 gram broccoliroosjes (gelijkmatige, kleine roosjes)

Voor erbij: 200 gram gekookte rijst naar keuze

Kip cashew met rijst

Om je kip cashew te maken begin je met het marineren van je kip. Daarvoor meng je de 2 el sojasaus met de kipblokjes. In een apart kommetje meng je de andere theelepel sojasaus met de hoisin, limoensap, gembersiroop, geraspte gember, knoflook en maizena.

Snelle kipmaaltijd met rijst

Verhit dan in een grote koekenpan of wok de zonnebloemolie en bak de gemarineerde kip in 5 minuten rondom aan. Haal de kip er dan uit en zet even apart. Bak in dezelfde pan de groente een minuut of 3 – 4 op hoog vuur, terwijl je regelmatig omschept. Je snelle kipmaaltijd met rijst is al bijna klaar!

Kip cashew met groente

Voeg de kip bij de groente, samen met de saus die je eerder maakte. Laat dit alles nog een minuut of drie goed doorwarmen. Voeg dan de cashewnoten toe en je kip cashew is klaar. Serveer je kip cashew met de gekookte rijst.

Gepubliceerd op 25 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.