Pizza met courgette & geitenkaas



Een vegetarische pizza met courgette en geitenkaas, die we maken met een kant & klare pizzabodem. Makkelijk én lekker!

Want zelf pizza maken is met vers pizzadeeg super lekker, maar soms wil je gewoon écht snel aan tafel. Ik kocht bij de Lindenhoff kant & klare pizzabodems – maar kies vooral de pizzabodem die jij lekker vindt – zodat ik deze vegetarische pizza lekker snel in elkaar kon draaien.

Bij foodie-collega Debbie at ik onlangs (verse) pizza met courgette en citroen en die pizza was zó lekker dat ik ‘m als uitgangspunt nam voor deze pizza met courgette en geitenkaas.

De courgette heb ik een uurtje gemarineerd in wat smaakmakers. De pizza heb ik op de barbecue afgebakken, maar kan prima ook in een heteluchtoven op dezelfde temperatuur. Heb je een pizzasteen ter beschikking, dan is het aan te raden die te gebruiken. Dan wordt de onderkant van je pizza lekker knapperig!

Kortom, heb je zin in een lekkere, zelfgemaakte pizza met een kleine ‘short cut’ qua bodem maar belegt met groente en kaas, dan is dit jouw nieuwe favoriete pizza!

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 4 pizzabodems
  • 200 gram verse geitenkaas
  • 1 stevige courgette, in dunne plakjes
  • 10 gram verse dille, fijngesneden
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • zout & peper
  • 4 pizzabodems, naar keuze

verder nodig: pizzasteen (optioneel) – BBQ of oven voorverwarmd op 250 C

vega pizza

Pizza met courgette en geitenkaas

Meng voor je vegetarische pizza als eerste de plakjes courgette met de dille, olijfolie, citroenrasp, zout en peper. Laat dit zo lang staan als je tijd hebt.

Beleg de bodem van je pizza met de plakjes gemarineerde courgette. Zoveel als je wilt. Ik hou van courgette, dus heb ze royaal belegd. Daar tussen en over heen verdeel je de verse geitenkaas. Ik koos voor een neutrale geitenkaas, maar als je met kruiden of met honing wilt ga gerust je gang. Het is jouw pizza! Nog wat versgemalen peper erover en je vegetarische pizza is klaar om afgebakken te worden.

Vegetarische pizza met courgette

Ik bakte mijn pizza op een pizzasteen, op een indirect verhitte barbecue van ongeveer 250 C. Dat duurt 4 – 5 minuten.

Kies je voor de oven verwarm die dan – eventueel met pizzasteen, als je die hebt – voor tot 250 C. Bak je vegetarische pizza tot de bodem lekker knapperig is, je courgette gaar en je geitenkaas iets verkleurd. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 12 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.