Mini bloemkool burgers
Kleine vega burgers gemaakt van bloemkool en lekkere Italiaanse kruiden. Je nieuwe favoriete bloemkoolrecept en gegarandeerd kidsproof!
Want laten we wel wezen, groente en (kleine) kinderen gaat niet automatisch altijd even goed samen. Toch geloof ik erin dat je kinderen heel prima groente kunt laten eten als je er iets anders mee maakt dan het alleen maar te komen.
Deze mini bloemkoolburgers passen perfect in dat stramien. Bijna een kilo groente, maar toch lijken ze op burgers. En dat zijn het ook, mini burgers. Van bloemkool. Je eigen vega burger zo je wilt.
Wij vonden ze vooral héél erg lekker. Prima vooruit te maken ook, dan hoef je ze alleen nog maar af te bakken. Lekker wat puree erbij en je bent al klaar.
Dus maak deze mini bloemkoolburgers zeker eens, de volgende keer dat je géén idee hebt wat je nu weer met bloemkool moet maken.
Voor vier personen
1 grote bloemkool van ongeveer een kilo
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 tl knoflookpoeder
1 tl uipoeder
1 tl gedroogde oregano
75 gram bloem
2 eieren
zout en peper, naar smaak
verder nodig: keukenmachine – grote koekenpan – zonnebloemolie
Mini bloemkoolburgers
Je kleine bloemkoolburgers maakt je met bloemkoolrijst. Die kun je kant en klaar kopen, maar heb je een keukenmachine dan maak je dat net zo snel (en stukken goedkoper) zelf. Snijd de bloemkool hiervoor in roosjes en pulseer die in je keukenmachine tot bloemkoolrijst. Om daar weer bloemkoolburgers van te maken voeg je aan de bloemkoolrijst de kaas, kruiden, eieren en bloem toe. Kneed dit goed door elkaar. Met vochtige handen maak je er mini vega burgers van. Leg die op een bord en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Zelfgemaakte vegaburgers
Om je mini vegaburgers te bakken verhit je een grote koekenpan met wat zonnebloemolie. Zorg dat je olie en pan goed heet zijn. Bak hierin, voorzichtig, de burgers op medium vuur aan. Niet te vaak omdraaien, want dan loop je het risico dat ze uit elkaar vallen. Bak je burgers lekker goudbruin en serveer met bijvoorbeeld smeuïge aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.
Gepubliceerd op 24 september 2021