Mini bloemkool burgers



Kleine vega burgers gemaakt van bloemkool en lekkere Italiaanse kruiden. Je nieuwe favoriete bloemkoolrecept en gegarandeerd kidsproof!

Want laten we wel wezen, groente en (kleine) kinderen gaat niet automatisch altijd even goed samen. Toch geloof ik erin dat je kinderen heel prima groente kunt laten eten als je er iets anders mee maakt dan het alleen maar te komen.

Deze mini bloemkoolburgers passen perfect in dat stramien. Bijna een kilo groente, maar toch lijken ze op burgers. En dat zijn het ook, mini burgers. Van bloemkool. Je eigen vega burger zo je wilt.

Wij vonden ze vooral héél erg lekker. Prima vooruit te maken ook, dan hoef je ze alleen nog maar af te bakken. Lekker wat puree erbij en je bent al klaar.

Dus maak deze mini bloemkoolburgers zeker eens, de volgende keer dat je géén idee hebt wat je nu weer met bloemkool moet maken.

Voor vier personen

1 grote bloemkool van ongeveer een kilo
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 tl knoflookpoeder
1 tl uipoeder
1 tl gedroogde oregano
75 gram bloem
2 eieren
zout en peper, naar smaak

verder nodig: keukenmachine – grote koekenpan – zonnebloemolie

mini vega burgers

Mini bloemkoolburgers

Je kleine bloemkoolburgers maakt je met bloemkoolrijst. Die kun je kant en klaar kopen, maar heb je een keukenmachine dan maak je dat net zo snel (en stukken goedkoper) zelf. Snijd de bloemkool hiervoor in roosjes en pulseer die in je keukenmachine tot bloemkoolrijst. Om daar weer bloemkoolburgers van te maken voeg je aan de bloemkoolrijst de kaas, kruiden, eieren en bloem toe. Kneed dit goed door elkaar. Met vochtige handen maak je er mini vega burgers van. Leg die op een bord en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Zelfgemaakte vegaburgers

Om je mini vegaburgers te bakken verhit je een grote koekenpan met wat zonnebloemolie. Zorg dat je olie en pan goed heet zijn. Bak hierin, voorzichtig, de burgers op medium vuur aan. Niet te vaak omdraaien, want dan loop je het risico dat ze uit elkaar vallen. Bak je burgers lekker goudbruin en serveer met bijvoorbeeld smeuïge aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

Gepubliceerd op 24 september 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.