Pasta met spinazie en tomaat



Een eenvoudige pasta met spinazie en tomaat is zó gemaakt. Beetje romigheid door de mascarpone, maar vooral een lekkere pasta met veel groente.

Want het hoeft niet altijd groots en meeslepend. Soms wil je gewoon in een kwartiertje een gezonde pasta op tafel hebben staan zonder teveel gedoe. Dan is dit het ultieme pastarecept voor jou!

Heel veel groente, zonder dat dat zo voelt. De saus krijgt wat romigheid doordat je door de bouillon een paar scheppen mascarpone schept. Lekker aan het eind nog wat Parmezaanse kaas erdoor en klaar is je snelle pasta!

Dit heb je nodig voor 4 personen

500 gram kleine tomaatjes
2 el neutrale olie
1 tl chiliflakes
400 gram verse spinazie
1 teen knoflook, fijn gesneden
250 ml bouillon
2 – 3 el mascarpone
75 gram Parmezaanse kaas + extra voor garneren
zout & peper
500 gram pasta, naar keuze

makkelijke pasta met groente

Pasta met spinazie en tomaat

De tomaatjes zijn de start van dit pastarecept. Hiervoor verwam je de olie in een grote pan, voeg de chiliflakes en (hele) tomaatjes toe en laat die op middelhoog vuur in 5 minuten warm en zacht worden. Voeg dan de knoflook toe en fruit even een paar minuten mee aan.

Kook in ruim gezouten water ondertussen de pasta in 8 minuten beetgaar. Voor je die afgiet even een kopje pastawater bewaren. Bij de tomaatjes gaat nu in delen de spinazie, die je laat slinken in de warme olie. Plet dan de tomaatjes met een vork, zodat het sap zich mengt in de groente.

Nu de bouillon en mascarpone erbij en tot een lichte saus met de groente laten vormen. Daar mag dan een klein beetje pastawater bij. Tot slot de kaas toevoegen en op smaak brengen met zout en peper voordat je de beetgare pasta als laatste bij het gerecht doet.

Snelle pasta

Goed mengen, laten warm worden en dan meteen serveren. Uiteraard kan je snelle pasta met tomaat en spinazie geserveerd worden met nog wat extra kaas voor de liefhebber!

Gepubliceerd op 17 augustus 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!