Noodles met tahin en miso dressing



Knapperig, geroosterde groente met zachte noodles in een romige dressing van tahin en miso. Trek gekregen? Mooi, want het staat echt zó op tafel!

Want terwijl de groente roostert in de oven – echt, alle groente wordt lekkerder door ze in de oven te roosteren – maak je de eenvoudige dressing. Miso is dat umami bommetje uit de Aziatische keuken. Alles, maar dan ook echt álles wordt er lekkerder van! Deze dressing las ik op de site van Deliciously Ella en moést ik gewoon proberen. Heerlijk is ‘ie!

Welke noodles je wilt gebruiken bepaal je zelf. Ik had nog Udon noodles liggen, dat werkt perfect. Overigens, ook welke groente je kiest is aan jou. Maar zorg wel dat alles goed te roosteren valt. Dus liefst groente die een beetje hitte aan kunnen.

Dan is het daarna een kwestie van alles warm bij elkaar gooien, zodat de noodles lekker de dressing omzich heen kunnen wikkelen en smaak afgeeft aan de geroosterde groente. Het recept is in principe ruim voldoende voor twee volwassen eters als avondmaaltijd. Verdubbelen van de hoeveelheden is simpel, als er meer mensen mee eten.

Dit heb je nodig voor 2 personen

1 stronk broccoli, in gelijke roosjes
2 paprika’s in reepjes
125 gram champignons, in plakjes
1 bosje lente ui, fijn gesneden
1 el geroosterd sesamzaad
250 gram noodles

Voor de tahin en misodressing

2 el tahin  (ik gebruik Souq, via AH)
2 el miso (toko)
2 el sesamolie
2 el limoensap
2 el water
zout & peper naar smaak

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

noodles tahain miso

Noodles met tahin en miso dressing

Leg de broccoliroosjes, paprikareepjes en champignons op de bakplaat en rooster een kwartiertje in de voorverwarmde oven. Schep halverwege even om. In de tussentijd maak je de tahin en misodressing door alle ingrediënten in een grote schaal te mengen. Proef en breng waar nodig verder op smaak.

Makkelijke maaltijd met noodles

Je makkelijke maaltijd met noodles is al bijna klaar. Tot slot kook je de noodles volgens gebruiksaanwijzing beetgaar, giet af en voeg toe aan de tahin/misodressing. Schep goed om. Tot slot de geroosterde groente erbij. Ook die even doorscheppen. Serveer dan lauwwarm en bestrooi voor het opdienen met het sesamzaad. Easy does it!

Gepubliceerd op 10 augustus 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.