Zalm met kruidenkorst uit de oven



Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.

Het is echt een werkje van niks. Want de kruidenkorst maak je in 5 minuten terwijl de oven opwarmt en daarna is het een kwartiertje wachten en klaar ben je. Welke kruiden je voor je kruidenkorst gebruikt is in feite aan jou, maar ik vind dille en peterselie in combinatie met vis altijd een fijne.

Om je zalm wat frisheid te geven gaat door de kruidenkorst ook nog wat citroenrasp. Zout en peper erbij en klaar ben je. Ik denk dat dit een van de makkelijkste visrecepten is, waar je de meeste indruk mee maakt. Ook een goed recept dus om te onthouden voor de feestdagen of als je thuis mensen te eten krijgt.

Wij aten de zalm met kruidenkorst samen met een bloemkoolsalade met quinoa. Maar het kan ook heerlijk met bijvoorbeeld (oven) aardappeltjes en haricot verts of een andere groene groente. Net wat je lekker vindt.

Dit heb je nodig voor 4 personen

500 zalmfilet, met huid
100 gram geschaafde amandelen
15 gram verse peterselie, fijngehakt
10 gram verse dille, fijngehakt
rasp van 1 (schoongeboende) citroen
2 el olijfolie
2 tl Dijon mosterd
zout & peper naar smaak

Verder nodig: ovenschaal (ingevet) – oven voorverwarmen op 200 C

Zalm met kruidenkorst uit de oven

Voordat je de kruidenkorst voor je zalm maakt verwarm je eerst de oven voor, zodat die klaar is als je de vis hebt voorbereid. In een kom gaat nu de amandelschaafsel, kruiden en citroenrasp. Hussel dat even goed door elkaar. Dan mag de olijfolie erbij, die je er ook even goed door heen mengt.

zalm rosé gebakken

Zalmfilet uit de oven

Leg de zalmfilet met de huidkant naar beneden in de ovenschaal en besmeer met de Dijon mosterd. Hierop gaat royaal het amandel/kruidenmengsel. Duw wat goed aan op de vis, de mosterd werkt als een lijmlaag. Zet de ovenschaal met de zalmfilet nu een kwartier in de voorverwarmde oven.

In die tijd kun je je bijgerechten voorbereiden en is je zalm met kruidenkorst nog mooi rosé als je ‘m uit de oven haalt. Laat even 5 minuten staan om te rusten en serveer dan meteen. Enjoy!

Gepubliceerd op 23 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.