Bloemkool van de barbecue



Groente op de barbecue, zéker bloemkool, is zo ontzettend lekker. Deze bbq bloemkool wordt jouw nieuwe vega bbq favoriet. Dat weet ik zeker!

Want het is namelijk zó eenvoudig. Als je bloemkool op de barbecue doet, hoef je eigenlijk alleen nog maar een lekker sausje erbij te doen en klaar ben je. Ik koos voor een Midden-Oosten variant van bloemkool op de barbecue, door de kruiden waarmee ik de bloemkool inwreef.

Kies een niet te grote, goed stevige bloemkool uit zodat je de bloemkool na afloop lekker in dikke plakken kunt snijden. De tahin saus die ik er bij deed maakt dit groente bbq gerecht echt helemaal af! Je bloemkool is best snel klaar, nog geen 30 minuten heeft ‘ie op de barbecue nodig. Je hebt dan een beetgare groente, in plaats van dat je ‘m te gaar eet.

Het enige dat je eigenlijk verder nog hoeft te doen is je barbecue aansteken en zorgen dat je trek hebt. Want ik ga je nú uitleggen hoe je deze bloemkool van de barbecue maakt!

Voor één bloemkool – als bijgerecht

1 bloemkool van ongeveer 700 gram netto
1 tl za’atar (Souq via AH of je Midden-Oostenwinkel)
peper en zout, naar smaak
olijfolie
chilivlokken, naar smaak
verder nodig: aluminiumfolie – BBQ verhit op 200 C (direct)

Tahinsaus voor bij je gegrilde bloemkool

1 ½ el tahin (Souq via AH of je Midden-Oostenwinkel)
3 – 3 ½ el water
1 el citroensap
zout & peper, naar smaak

bloemkool van de bbq

Bloemkool van de barbecue

Wrijf, voordat je de bloemkool op de barbecue legt, de bloemkool rondom in met olijfolie. Bestrooi daarna gelijkmatig met de kruiden en pak ‘m vervolgens goed in, in aluminiumfolie. Leg op het rooster van je barbecue. Het duurt ongeveer 30 minuten, maar draai je bloemkool regelmatig even om. Met een satéprikker check je na een half uur of ‘ie gaar genoeg is.

Tahin saus voor bij de bloemkool

Maak vlak voor je gaat serveren de tahinsaus voor bij de bloemkool. Meng de tahin met water en roer goed los. Hij moet vloeibaar zijn, maar niet té. Breng dan op smaak met citroensap, zout en peper. Dit komt aan op je eigen smaak trouwens, dus proef goed.

Bloemkool met tahinsaus

Haal de bloemkool van de barbecue en giet de helft van de tahinsaus erover. Als je dat lekker vindt eventueel nog wat platte peterselie en zoutvlokken erover. Snijd dan in plakken en doop je bloemkool nog in de overgebleven tahinsaus voor nog meer smaak. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 5 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.