BBQ saus met kersen & sriracha



Als je kip of vlees van de BBQ een kick wil geven is deze BBQ saus jouw nieuwe favoriete recept. Het zoete van de kersen en de oempf van sriracha. Yum!

Ik zocht een barbecuesaus om ons gevlinderde kippetje mee in te smeren. In een Amerikaans recept zag ik de combinatie van kersen met een pittige tegenhanger. Gelukkig had ik nog een pot Amarenekersen in de voorraadkast staan en sriracha in de koelkast. Eens kijken wat een combinatie van die twee zou opleveren.

Nou, dat levert dus een waanzinnig lekkere bbqsaus op die een heel klein beetje zoet is maar waarbij de sriracha ‘m net genoeg kick geeft zonder dat het te pittig wordt. Al zeg ik het zelf, perfect in balans!

Ik gebruikte de barbecuesaus dus voor kip, maar een week later heb ik er ook spareribs mee ingesmeerd. Wederom super lekker! Je kunt er zelfs gewoon zo wat brood in dopen, de saus is gewoon om op te vreten 😉 Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor een pot vol (genoeg voor 2x op vlees / kip)

250 gram ketchup
250 gram Amarenekersen (zonder siroop)
1 el sriracha
1 el worcestershiresaus
1 el sojasaus
1 el maple syrup
1 el palmsuiker (of gebruik donkere basterdsuiker)
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
rasp + sap van 1 limoen (schoongeboend)

bbq saus recept

BBQ saus met kersen & sriracha

Om de BBQ saus te maken meng je alle ingrediënten in een pannetje. Verwarm dat tot de suiker goed is opgelost. Giet het dan over in een blender en maak er een gladde saus van. Terug in je pannetje en nog even goed doorwarmen.

Laat dan afkoelen en gebruik voor het insmeren van je gevlinderde kip, spareribs of zet een schaaltje op tafel om brood in te dippen. In een afgesloten bakje kun je het minimaal een week in de koelkast bewaren.

 

Gepubliceerd op 19 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.