Bananenbrood met rabarber



Gewoon bananenbrood is al lekker. Maar dit banenenbrood met rabarber zorgt voor een nieuw rabarberrecept voor op je favorietenlijstje.

Want laten we eerlijk zijn, recepten voor bananenbrood kun je niet genoeg hebben. Datzelfde geldt zonder twijfel ook voor recepten met rabarber. Nu staan er al behoorlijk wat rabarberrecepten op de site, dus genoeg om je tijdens het rabarberseizoen mee bezig te houden.

Voor dit bananenbrood met rabarber geldt vooral gemak. Droge ingrediënten mengen. Idem voor de natte ingrediënten. Oven voorverwarmen. Bakblik preparen. Droog en nat kort mengen en het beslag voor je bananenbrood is al klaar. Het lastigste deel daarna is wachten tot je rabarber bananenbrood klaar en afgekoeld is.

Houd je bananenbrood over? Rooster die plakjes dan de dag even kort in de broodrooster en ze zijn weer helemaal top. Scheelt weer een oven moet warm maken om ze op te piepen! Goed, we gaan de keuken in om te bakken!

Voor één bananenbrood met rabarber

250 gram bloem
1 tl bakingsoda
¼ tl fijn keukenzout
75 gram suiker
150 gram rabarber, in dunne reepjes
100 ml zonnebloemolie
100 gram halfvolle yoghurt
1 tl vanille extract
1 ei
2 rijpe bananen (ongeveer 165 gram)
optioneel: stukjes rabarber voor op de bovenkant van de cake

Verder nodig: staafmixer – cakeblik – oven voorverwarmen op 160 C (hetelucht)

rabarberrecept

Bananenbrood met rabarber

Om je bananenbrood met rabarber te maken meng je eerst de bloem met zout, suiker, bakingsoda en rabarberstukjes. In een staafmixer gaat de zonnebloemolie, yoghurt, ei, vanille en bananen. Met de staafmixer pureer je dit helemaal glad.

Om je bananenbrood te bakken voorzie je een cakeblik van bakpapier of vet de vorm goed in. Giet hier het beslag in en strijk de bovenkant glad. Ik deed daar nog een paar stukjes rabarber extra op, maar dat hoeft niet persé. Bak je bananenbrood nu 50 – 55 minuten. Als je in het midden een satéprikker prikt en die er schoon uit komt is je bananenbrood gaar.

Zelfgebakken bananenbrood

Laat afkoelen in de bakvorm en daarna volledig afkoelen op een rooster. Je zelfgebakken bananenbrood heeft alles wat lekker is door het zoete van banaan met dat friszure van rabarber. Geen mierzoet bananenbrood dus, maar daardoor vind ik ‘m juist extra lekker.

Vers is ‘ie natuurlijk het allerlekkerst, maar even getoast in de rooster (snijd de plakken daarvoor niet te dun) vind ik ‘m ook heerlijk met nog een kleine lik gezouten boter erover.

Gepubliceerd op 26 april 2021


2 reacties

  1. Ow ik zie dat je dat boven het recept hebt neergezet. Ik had alleen het recept Gelezen. Sorry. Hij gaat nu in de oven. Bedankt voor dit recept.

  2. Hoi Hoi, miss handig om er I te vertellen wat je met de bloem rabarber mix gat doen. Moet dit ook gemixt worden of gaat het door de beslag heen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.