Kerrieschotel met ananas en rijst



De gewone kip kerrie met ananas kennen we inmiddels wel. Ik maakte een vega versie van deze heerlijke kerrieschotel. In een kwartier op tafel!

Want sommige dagen wil je wel lekker en vers eten, maar heb je geen zin en/of tijd om uitgebreid te kokkerellen. Op dit soort momenten grijp ik terug op een aantal basis ingrediënten uit mijn voorraadkast en dan tover je een kerrieschotel met ananas en rijst op tafel.

Daar gaan dan wat verse groente bij, goeie smaakmakers en je bent er. Grappig genoeg zijn veel van dat soort maaltijden vegetarisch. Wil je toch vlees erin, dan zou ik gaan voor kip. Dan heb je alsnog een klassieke kip kerrie trouwens. Ik vind deze vegetarische kerrieschotel eigenlijk lekkerder. Kies dus wat jouw voorkeur heeft.

Deze kerrieschotel met ananas en rijst begint met een stazak waar al de nodige smaak in zit, maar ik pimp ‘m daarna met nog wat extra specerijen. Maak af met wat gehakte noten en je kunt gaan smullen.

Voor 4 personen heb je nodig

  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 el neutrale olie
  • 250 gram roerbakgroente, naar keuze
  • 200 gram broccoli (roosjes én stronk)
  • 1 zak HAK kerrieschotel (no spon)
  • 1 ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • zout & peper
  • 1 blikje ananasstukjes (à 227gr), zonder siroop
  • optioneel: gehakte pinda’s om te garneren
  • Erbij: gekookte rijst, naar keuze

vega kip kerrie

Kerrieschotel met ananas en rijst

Om je kerrieschotel met ananas en rijst te maken verhit je als eerste de olie in een grote wok of pan. Bak hierin de champignons op hoog vuur aan. Dan paprika en broccoli erbij en 5 minuten roerbakken. Voeg dan de roerbakgroente toe en wok ook die nog 3 minuten mee.

Bestrooi de groente met de kruiden en schep even goed om. Dan mag de stazak erbij, net als de ananas. Warm dit alles nog even goed door en proef of je zo happy bent. Serveer met de gekookte rijst en bestrooi met de gehakte noten.

Gepubliceerd op 23 maart 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.