Broccolisalade met spekjes en appel



Je kunt véél meer met broccoli dan alleen koken. Dat laat deze broccolisalade met spekjes en appel je wel zien. Een veelzijdig broccolirecept!

Dit is zo’n salade die lekker wordt als je ‘m vooruit maakt. De dressing trekt in de broccoli en geeft lekker veel smaak. In je broccolisalade zit daarnaast nog een keur aan smaken en texturen.

Een beetje zout van de spekjes, het zoete van de appel en rozijnen en het romige van de dressing. Zo heb je een salade met broccoli vast nog nooit gegeten.

Je kunt deze broccolisalade heel prima als lunchsalade serveren, met alleen nog een beetje brood erbij. Of zet ‘m eens op tafel tijdens een BBQ. Gewoon als salade bij de avondmaaltijd kan natuurlijk ook. Net wat jij wilt.

Dit is hoe ik ‘m maak.

Voor 2-4 personen, afhankelijk van wanneer je de salade serveert

  • 150 gram fijn gesneden broccoli (ongeveer 1 broccolistronk)
  • 30 gram lente uitjes, fijn gesneden (ongeveer 3 lente ui)
  • ½ Granny smith appel, in kleine blokjes
  • 75 gram sultana rozijnen
  • 30 gram Zonnebloempitten, geroosterd
  • 125 gram Spekjes
  • 75 gram geraspte Cheddar
  • 10 gram dille

Dressing

  • 2 el mayo (ik gebruik The Mayo Sisters)
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • zout & peper

salade met broccoli

Broccolisalade met spekjes en appel

Voor de broccolisalade is broccoli natuurlijk het begin punt. Die snijd je, ongekookt, in kleine stukjes. Snijd ook het stronkje mee, want juist daar zit ontzettend veel smaak aan. Bak de spekjes in een droge, hete pan krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon en rooster hier de zonnebloempitten in. Daarna is het een kwestie van alle ingrediënten voor je broccolisalade in een grote kom doen en goed husselen.

Mosterdressing

Voor je dressing meng je de mosterd met de mayonaise, gembersiroop en rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit over je broccolisalade en meng alles goed door. Zet je salade afgedekt in de koelkast, tot gebruik. Laat wel even op kamertemperatuur komen voor je je salade eet, dat is echt lekkerder dan een te koude broccolisalade. Eet smakelijk!

maaltijdsalade met broccoli

Gepubliceerd op 18 maart 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.