Mini Dutch baby met lemon curd



De gewone en de hartige Dutch baby vind ik al te gek. Een mini Dutch baby is vanaf nu mijn absolute favoriet. Het perfecte paasontbijt!

Of beter nog, gewoon ieder weekend! Want terwijl je het muffinblik en de oven voorverwarmt, maak je het beslag voor je mini Dutch babies. Dat is echt in een paar minuten gemaakt. Daarna giet je het beslag in je warme blik en voor je ogen rijzen je mini Dutch babies letterlijk de pan uit.

Je mini Dutch baby kun je daarna vullen met wat je maar in huis hebt. Ik deed er lemon curd en vers fruit in. Maar het kan ook met een schepje jam. Of eet ze gewoon zo uit het blik met alleen wat poedersuiker.

Eet ze wel meteen nadat je je mini Dutch baby uit de oven hebt gehaald, want dan zijn ze het állerlekkerst. Dit is hoe ik ze maak:

Voor 8 – 10 stuks

  • 3 eieren
  • 70g bloem
  • 125ml melk (kan ook plantaardig, ik gebruikte dit keer de Coconutdrink van Rude Health)
  • 1el fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rasp van 1 citroen of sinaasappel, net wat je lekker vindt
  • 25g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – muffinblik

mini dutch babies

Mini Dutch baby

Om je mini Dutch baby te maken verwarm je de oven en zet je daar meteen het muffinblik in, zodat die ook mee warmt. Gebruik een blik en geen siliconenvorm, dat werkt minder. Terwijl de oven voorverwarmt mix je de eieren, bloem, melk, suiker, vanillesuiker en citroen of sinaasappelrasp tot een glad beslag.

Beslag voor Dutch babies

Snijd de boter nu in 10 blokjes en doe in iedere holte van je muffinblik een klein blokje boter, zodat het kan smelten. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag voor je Dutch babies in de holtes van je muffinblik. Ik maakte er 8 met deze hoeveelheid beslag, maar 10 moet zeker ook lukken..

dutch baby mini

Mini Dutch babies met fruit en lemoncurd

Bak dit 10-12 minuten en je ziet dan hoe je mini Dutch babies omhoog komen en luchtig rijzen. Zijn ze mooi goudbruin, haal dan voorzichtig je muffinblik uit de oven. Vul met fruit, jam of lemoncurd en bestrooi royaal met poedersuiker.

 

 

Gepubliceerd op 13 maart 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.