Flammkuchen met tomaat, mozzarella & olijven



Het blijft de ideale snelle thuiswerklunch, een flammkuchen. Deze belegde ik met olijftapenade, mozzarella en tomaat. In 25 minuten op tafel!

Het is ook een ideaal no waste recept, want alles op deze flammkuchen had ik nog in huis. Een ideale verspillingsvrije flammkuchen dus!

Varieer met de kruiden die je erop doet met wat je nog in huis hebt of gebruik gedroogde kruiden, dat maakt niet zo veel uit!

Wil je deze flammkuchen tot volwaardige maaltijd upgraden, serveer er dan een lekkere salade bij of maak een kop soep voor erbij. Een ideale makkelijke maaltijd dus!

Meer flammkuchen inspiratie staat al online. Maar varieer vooral lekker met wat jij nog in de koelkast hebt liggen!

Voor 2-3 personen als lunch – voor 4 personen als bijgerecht

  • 1 rol flammkuchen deeg (ik gebruik Tante Fanny)
  • 1 klein potje olijftapenade (je gebruikt ongeveer 5 el)
  • 3 tomaten, in plakjes (zaadlijst en vocht eruit geduwd)
  • 125 gram mozzarella (ik gebruikte mini’s)
  • 100 gram geraspte kaas, naar keuze
  • handje zwarte olijven, gehalveerd
  • verse oregano, naar smaak

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

vega flammkuchen

Flammkuchen met tomaat, mozzarella & olijven

Rol het flammkuchen deeg, met papier, uit en leg het op je bakplaat. Verdeel de olijftapenade over de bodem, niet te dik anders wordt je deeg niet knapperig. Je kunt ook het deeg 5 minuten voorbakken en dan de tapenade erover uitsmeren.

Bestrooi de tapenade met de geraspte kaas en verdeel de schijfjes tomaat erover. Verdeel dan de olijven en mozzarella gelijkmatig over je flammkuchen. Tot slot nog de verse kruiden erover. Zoveel of weinig als je wilt.

Bak de flammkuchen 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je deeg mooi goudbruin en gaar is. Ik deed er nog een handje rucola over, voordat ik de flammkuchen serveerde. Enjoy!

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.