Mexicaanse bonenschotel (vegan)



Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou. In 20 minuten op tafel!

Ik merk dat ik steeds vaker kijk of ik een plantaardige versie kan maken van onze favoriete maaltijden. Deze Mexicaanse bonenschotel is daar eentje van. Die kun je maken met paddenstoelen in plaats van gehakt. Maar ik koos er dit keer voor om jackfruit te gebruiken.

Jackfruit heeft een wat vlezige structuur, maar het grote voordeel vind ik vooral dat je ze in blik in de voorraadkast kunt bewaren en ze alle smaken opnemen die je maar gebruikt. Ik maakte er al eens loaded nacho’s mee, maar vandaag dus een vegan Mexicaanse bonenschotel. Dat die in een kwartiertje op tafel staat is nog eens extra mooi meegenomen.

Voor 4 personen

  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el neutrale olie
  • 1 blik jackfruit (Fairtrade), afgespoeld en uitgelekt
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • ¼ tl cayennepeper
  • zout & peper
  • 1 zak Mexicaanse roerbakgroente (AH)
  • 1 zak Kidneybonen chili (HAK)
  • 1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
  • optioneel: gekookte (zilvervlies)rijst , nacho’s en zure room voor erbij

Mexicaanse bonen

Vegan Mexicaanse bonenschotel

Verwarm in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuutjes zachtjes aan. De uitgelekte jackfruit snijd je iets fijner en bak je dan 5 minuten mee, terwijl je regelmatig omschept. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper en voeg de roerbakgroente toe. Bak ook die 5 minuten mee.

Tot slot gaan de kidneybonen in chili en de kikkererwten erbij. Zorg dat alles lekker warm is, proef of je het zo lekker vindt. Ik doe er vaak ook nog een drupje chipotle tabasco door om het een beetje een extra kick te geven. Serveer, als je wilt. met wat zilvervliesrijst. Lekker is ook om er wat zure room en nacho’s bij te doen. Zure room is natuurlijk niet vegan, dus wil je 100% vegan eten laat je die weg of kies je een plantaardig alternatief.

 

Gepubliceerd op 15 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!