Geroosterde spruitjes met gnocchi



Een simpel recept voor heerlijk gekruide en geroosterde spruitjes uit de oven, die je serveert met gnocchi. Soms kan lekker zó simpel zijn!

Want eigenlijk heeft dit spruitjesrecept maar een paar ingrediënten en meer heb je soms ook niet nodig. Door de spruitjes te roosteren krijgen ze een beetje nootachtige smaak. Gecombineerd met beetgaar gekookte gnocchi die nog even mee in de oven roostert heb je bite en zachte gnocchi. Met het zoute van de uitgebakken pancetta en de geraspte Parmezaanse kaas krijg je een Italiaanse maaltijd op tafel die z’n weerga niet kent.

Terwijl de oven het werk doet met het roosteren van de spruitjes bak jij de spekjes uit en de gnocchi kook je in 2 minuten beetgaar. Betekent gewoon dat je in ongeveer een half uurtje heerlijk aan tafel kunt!

Voor 4 personen

  • 1 kilo spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
  • 1 el oregano
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • zout en peper
  • 150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
  • 1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
  • Parmezaanse kaas, naar smaak

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C hetelucht
Bereidingstijd: 30 – 35 minuten

bakplaat vol spruitjes

Geroosterde spruitjes met gnocchi

Hussel de gehalveerde spruitjes met de olie, balsamico, oregano, knoflook, zout en peper goed door elkaar. Spreid uit over de bakplaat en rooster een kwartier in de voorverwarmde oven. In de tussentijd bak je in een hete koekenpan (zonder olie) de spekjes in 10 minuten goudbruin. Kook tot slot, in gezouten kokend water, de gnocchi in 2 minuten beetgaar. Giet de gnocchi af.

geroosterde spruitjes

Voeg de gnocchi toe aan de spruitjes, hussel even goed door elkaar en rooster nog 5-8 minuten tot de spruitjes ook beetgaar zijn. Vlak voor serveren gaan de spekjes erbij. Hussel alles nog één keer goed door. Serveer met geraspte kaas en nog een klein drupje extra vierge olijfolie.

spruitjes recept

Meer recepten met spruitjes

Dat wij dol zijn op spruitjes kun je wel zien als je alle recepten met spruitjes op de site bekijkt.

Gepubliceerd op 7 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.