Zwarte bonenburgers



Verhuizen op Curaçao (waarover een volgende keer meer) betekent naast de grote opruimronde ook de voorraadkast leeg eten. Ik vond er onder andere een blik zwarte bonen. Normaal gesproken eten we dit bij de taco’s, maar ik had er nu andere plannen mee: zwarte bonenburgers maken!

Ik maakte 3 grote vegaburgers en 1 kind formaat burger, maar dat was eigenlijk te machtig. De volgende keer maak ik 4 grote en 1 kind formaat burgertje van de ingrediënten. De burgers zijn vegetarisch, maar als je het eitje vervangt voor fijngemalen lijnzaad (1 eetlepel mengen met 3 eetlepels water en even laten staan voor je het mengt) dan is de burger vegan.

De zwarte bonenburgers zijn goedkoop, gezond, zitten boordevol vezels en ze zijn natuurlijk enorm lekker! Bonus is dat het ook nog eens in een handomdraai klaar is, plus dat het een leuk recept is om samen met je kinderen te maken.  Ik serveerde de burgers op een hokkaido broodje en combineerden ze met een eenvoudige salade en frites uit de oven.

Dit heb je nodig voor 4 burgers
1 blik zwarte bonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
3 el paneermeel
1 ei (of ei vervanger)
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 tl gerookte paprika
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper naar keuze, als je een beetje pit wil
zout & peper naar smaak

Zwarte bonenburgers van Maaike

Prak de zwarte bonen fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Maak er vier grote burgers van (en eventueel één of meer op kind formaat). Bak de zwarte bonenburgers ongeveer 5 minuutjes per kant in een pan. Leg de burgers op een broodje en kies voor toppings naar keuze. Je kunt natuurlijk de burger ook eten als vleesvervanger bij je aardappeltjes en groentes.

Gepubliceerd op 26 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!