Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas



Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst. Je kunt kiezen voor de slow bereiding of de snelle versie, net wat je uitkomt.

Ik koos ervoor om mijn Chioggia bietjes eerst te poffen in de oven, voor ik ze op de Flammkuchen legde. Wil je een snellere versie? Kies dan voor gare bietjes, die je even met een staafmixer pureert met wat balsamico en olijfolie.

Maar met de gepofte bietjes kies je niet alleen voor heel veel smaak, je krijgt ook een mooie schakering van de bietjes op je Flammkuchen, want Chioggia bietjes zijn zó mooi (naast lekker). Dit is wat er verder op de Flammkuchen gaat.

Voor één Flammkuchen
1 rol vers Flammkuchendeeg (tante Fanny)
300g Chioggia bietjes (ongeveer 2 stuks)
2 stronkjes roodlof
50g hazelnoten (zonder vliesje)
stukje blauwe kaas (ik gebruikte de Deense Korenbloem)
olijfolie & balsamico azijn

Verder nodig: kwastje – bakblik – oven voorverwarmen op 200C

Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Begin voor je Flammkuchen met de bietjes. Rol ze  per stuk in aluminiumfolie en pof de bietjes 30-45 minuten in de voorverwarmde oven. Hoe lang precies is een beetje afhankelijk van de dikte van je bietjes. Je wilt de bietjes beetgaar, niet overgaar. Haal ze dan uit de oven en laat even afkoelen, voor je het velletje van de bietjes verwijdert.

Rol het deeg van de Flammkuchen met papier en al uit en leg op de bakplaat. Smeer met een kwastje dun in met olijfolie en bak dit 5-8 minuten in de oven tot het deeg iets gekleurd is. Haal het bakblik uit de oven en laat even afkoelen. In die tijd rooster je in een droge pan de hazelnoten, tot ze goudbruin kleuren. Hak ze daarna grof. Snijd de ontvelde bietjes nu in dunne plakjes en leg die gelijkmatig op het Flammkuchen deeg.

Herfst Flammkuchen

Snijd een stronkje roodlof in reepjes en hussel die met een beetje olie en balsamico voordat je ze over de bietjes verdeeld. Daarover heen gaan de grof gehakte hazelnoten. Zet de bakplaat nu terug in de oven en bak alles nog 15 minuten. Haal opnieuw het bakblik uit de oven en leg je Flammkuchen op een houten plank. Snijd het tweede stronkje roodlof nu in de breedte in reepjes en strooi over de bovenkant. Verdeel tot slot de blauwe kaas over de Flammkuchen en serveer meteen.

Gepubliceerd op 13 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!