Eenpansmaaltijd met linzen



Als ik íets lekker vind is het wel een eenpansmaaltijd. Maak die zeker ook eens met linzen. Deze makkelijke maaltijd is ideaal voor doordeweeks.

Het enige dat je er voor nodig hebt is een grote pan, een half uurtje tijd en wat smaakmakers. Ik heb altijd linzen in jus uit Frankrijk in de voorraadkast staan, maar dat is natuurlijk niet persé nodig. Je kunt deze eenpansmaaltijd, zoals ik, met worstjes maken of kies voor een vegetarische variant.

Welk soort worstjes je gebruikt is aan jou. Ik koos voor weisswurst uit Duitsland, maar iedere andere gekookte of gerookte worst (rookworst!) kan. Kortom, een recept voor een eenpansmaaltijd waarbij je heel veel zelf kunt variëren. Dit is hoe ik ‘m maakte.

stoof

Dit heb je nodig voor 4 personen
2x een blik linzen à 410g
1 pot rode bietjes à 335g (ik gebruikte de julienne bietjes van HAK) afgespoeld en uitgelekt
500g krieltjes, schoongeboend en gehalveerd
5 worstjes naar keuze, in plakjes
1tl Dijon mosterd
4 takjes verse tijm
½ tl Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie)
zout & witte peper

Eenpansmaaltijd met linzen

Doe de linzen in een grote (stoof)pan en verwarm. Daar gaan de krieltjes bij, die je laat mee warmen. Gebruik je linzen zonder jus giet dan 200ml bouillon bij je linzen, zodat je aardappeltjes vocht hebben om in te garen. Voeg na 10 minuten de bietjes toe, als ook de mosterd, tijm en Vadouvan kruiden. Warm deze 10 minuten mee en schep af en toe om.

Makkelijke maaltijd met linzen & worst

Tot slot voeg je de worst toe. Omdat ik een worst gebruikte die alleen nog maar warm hoefde te worden warmde ik die de laatste 10 minuten mee. Kies je voor een andere worst die nog niet gekookt is, voeg die dan aan het begin met de aardappeltjes toe. Rookworst kun je ook prima in de laatste tien minuten mee warmen.

stoofmaaltijd

Je eenpansmaaltijd is klaar op het moment dat de krieltjes gaar zijn. Proef en breng waar nodig verder op smaak met zout & peper, en eventueel nog wat extra mosterd.

Gepubliceerd op 7 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!