Broccoli roerbak met mie



Roerbak jij je broccoli wel eens? Het geeft veel meer bite aan je gerecht. En als je je broccoli in kleine roosjes snijdt is het zó klaar! Deze broccoli roerbak vulde ik verder aan met kort gebakken biefstukpuntjes. Dat kan natuurlijk ook met kipfilet. Of zelfs vegetarisch, door er een dubbele hoeveelheid kastanjechampignons te gebruiken.

Hou je niet van mie? Kies dan voor bijvoorbeeld gekookte (zilver)vliesrijst of een andere graansoort waar je blij van wordt. Maar ga je voor mijn variant, dan kun je heerlijk in een kwartier aan tafel. En op drukke dagen is dat iets waar we allemaal wel blij van worden toch?

Broccoli roerbak met mie

Voor 4 personen heb je nodig
400g broccoli, in kleine roosjes
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, geperst
200g kastanjechampignons
3 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl honing
1 el sesamolie
200g biefstukpuntjes
4 nestjes (droge) mie, gekookt volgens gebruiksaanwijzing

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Snelle roerbak met broccoli

Zet een grote pan met water op, breng aan de kook. Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing. In de tussentijd verhit in een grote hapjespan of wok de zonnebloemolie en roerbak hier, op hoog vuur, de roosjes broccoli 5 minuten in. Voeg de champignons toe en roerbak die een paar minuten mee. Dan de knoflook erbij en nog een minuutje omscheppen.

Broccoli roerbak met biefstukpuntjes

Dan mogen de sojasaus, honing en sesamolie erbij en verwarm je alles nog even goed. Giet de mienestjes af en doe die bij de broccoli. Zet nu een koekenpan op het vuur met een klein scheutje sesamolie. Bak hierin, op hoog vuur, de biefstukpuntjes in 3 minuten goudbruin. Zout en peper erover en dan mogen ook die bij de broccoli. Bestrooi als je wilt met wat geroosterd sesamzaad of grof gehakte noten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 28 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.